Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011

Πρωτοφανές: Χωρίς Παπανδρέου τα εγκαίνια της ΔΕΘ για φόβο λαϊκών αντιδράσεων λόγω λιτότητας


Από την περσινή επίσκεψη του πρωθυπουργού Γ.Παπανδρέου στα
περίπτερα της ΔΕΘ. Φέτος κομμένα αυτά για το φόβο αντιδράσεων
 Για πρώτη φορά στα χρονικά ο πρωθυπουργός δεν θα κάνει τα εγκαίνια της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ούτε θα επισκεφθεί τα περίπτερά της, ενώ και η  καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, που κάθε χρόνο δίνονταν  στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, φέτος θα γίνει .στην αποθήκη Γ' του Α' προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαλονίκης. Κι όλα αυτά για το φόβο των λαϊκών αντιδράσεων.

Επίσημα, προβάλλεται  ο ισχυρισμός ότι υπήρχε σχετική πληροφόρηση των αρχών ασφαλείας για ενδεχόμενες εκδηλώσεις αποδοκιμασίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου. Κάτι που οδήγησε τον πρωθυπουργό στην απόφαση να αποφύγει, όσο το δυνατόν, την έκθεσή του σε χώρους που δεν θα μπορούσαν εύκολα να αστυνομευθούν. Ετσι:
* Ο αγιασμός με τα εγκαίνια που ούτως ή άλλως έχει καθιερωθεί να γίνονται στα γραφεία της Helexpo, θα γίνουν πρωί του Σαββάτου με την παρουσία του υπουργού Ανάπτυξης Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.
* Η συνέντευξη Τύπου θα δοθεί σε μια περιοχή που ευκολότερα μπορεί να αστυνομευθεί και είναι το λιμάνι. Στην αποθήκη Γ' του λιμανιού είχε γίνει και η μοναδική, υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε, ο πρωθυπουργός:
* Σήμερα το απόγευμα στις 2 θα έχει συνάντηση με τον Γιάννη Μπουτάρη στο δημαρχείο και στις 3 στον ίδιο χώρο θα συζητήσει με τους φορείς της πόλης.
* Αύριο, η μόνη δραστηριότητα του Γιώργου Παπανδρέου που ανακοινώνεται θα είναι η ομιλία του στο «Βελλίδειο» συνεδριακό κέντρο, στις 8 το βράδυ, στους παραγωγικούς φορείς -σ' ένα ακροατήριο ελεγχόμενο.
* Μεθαύριο Κυριακή, στη 1 το μεσημέρι, η συνέντευξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.