Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011

Χωρίς τέλος η προκλητικότητα των Σκοπίων


Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ διαβεβαιώνει στον ΟΗΕ για τις καλές προθέσεις
της χώρας  του την ώρα που στα Σκόπια συνεχίζονται οι αλυτρωτικές εκδηλώσεις
Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των Σκοπίων και η ανιστόρητη επίδειξη αλυτρωτισμού και πλαστογράφησης της ιστορίας. Εμείς είμαστε Μακεδόνες, μιλούμε μακεδονικά και η χώρα μας ονομάζεται Δημοκρατία της Μακεδονίας», δήλωσε προκλητικά για μία ακόμη φορά από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι.

Ο κ. Γκρούεφσκι υπεραμύνθηκε των θέσεων της κυβέρνησης του στα αποκαλούμενα ζητήματα «εθνικής ταυτότητας» και στο ζήτημα της ονομασίας της χώρας του. «Εμείς δεν θέλουμε να είμαστε στη θέση να αμφισβητείται το όνομα και η ταυτότητά μας από μια χώρα και, βεβαίως, εμείς οι ίδιοι δεν το ζητήσαμε αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υποστήριξε μάλιστα ότι η αντίθεση της Ελλάδας στο θέμα της ονομασίας «καθίσταται δικό μας πρόβλημα και καταλήγει σε διένεξη, η οποία είναι μοναδική στον κόσμο». Σύμφωνα με τον κ. Γκρούεφσκι, η διένεξη αυτή είναι επιβεβλημένη «εξαιτίας της ανάγκης μιας χώρας, του γείτονά μας, να έχει μονοπώλιο σε δύο ονόματα, ή από την άλλη πλευρά, του στρατηγικού του προσανατολισμού να μην είμαστε αυτό που αισθανόμαστε».
Ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ συμπλήρωσε πως η χώρα του δεν έχει καμία αξίωση ή πρόθεση να μονοπωλήσει τον όρο Μακεδονία και έσπευσε να πει πως τάσσεται «υπέρ της επίλυσης του ζητήματος του ονόματος με ειρηνικό τρόπο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.