Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 2011

Εκτενείς ανταποκρίσεις στα ξένα ΜΜΕ για τα επεισόδια στη Θεσσαλονίκη


Εκτενείς ανταποκρίσεις για τις συγκεντρώσεις και τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν την ομιλία του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου στην 76η Διεθνή Έκθεση, μετέδωσαν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης. «Χιλιάδες άνθρωποι, εξαγριωμένοι με τα μέτρα λιτότητας, διαδήλωσαν στους δρόμους της πόλης, τη στιγμή που ο Γ.Παπανδρέου ετοιμαζόταν να μιλήσει για την υπερχρεωμένη οικονομία» μετέδωσε το BBC

«Επεισόδια μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη, λίγο πριν τη σημαντική ομιλία του πρωθυπουργού» ανέφερε το βρετανικό δίκτυο, υπογραμμίζοντας πως η «Ελλάδα παλεύει να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της» στο πλαίσιο των αποφάσεων για το πακέτο στήριξης της οικονομίας.

Η ελληνική κυβέρνηση, συνεχίζει το BBC, πρέπει να πείσει την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στους τομείς της δημοσιονομικής πειθαρχίας, των μεταρρυθμίσεων και των αποκρατικοποιήσεων.
Σε ανάλογο ύφος κινούνται και οι ανταποκρίσεις των ξένων πρακτορείων.

«Οι διαδηλωτές πέταξαν μπουκάλια και άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών που φρουρούσαν το συνεδριακό κέντρο, πριν ρίξουν τα μεταλλικά κιγκλιδώματα» μετέδωσε το Reuters.
«Περισσότεροι από 17.000 άνθρωποι διαδήλωσαν στη Θεσσαλονίκη» μετέδωσε τοAssociated Press, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στις ρίψεις χημικών που προηγήθηκαν της ομιλίας του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ.
«Η σοσιαλιστική κυβέρνηση του Γ.Παπανδρέου επέβαλε σκληρά μέτρα λιτότητας -περικοπές επιδομάτων, μισθών, αύξηση της φορολογίας και του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης- προκειμένου να διασφαλίσει τα κρίσιμης σημασίας πακέτα βοήθειας ύψους 209 δισ. ευρώ» υπογραμμίζει το AP.
«Περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί έχουν κινητοποιηθεί, καθώς η ελληνική κυβέρνηση φοβάται ότι θα επαναληφθούν τα σοβαρά επεισόδια του περασμένου Ιουνίου» έγραψε ο Guardian.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.