Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν είναι ικανοί να κυβερνήσουν Παπανδρέου-Σαμαράς, λέει το 60% των πολιτών της χώρας

Το 60% των πολιτών δεν θεωρούν ικανούς να κυβερνήσουν τη χώρα τόσο τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, όσο και τον πρόεδρο της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, Προβάδισμα όπως προέκυψε από δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του τηλεοπτικού σταθμού Mega, σύμφωνα με την οποία υπάρχει προβάδισμα 6,8 ποσοστιαίων μονάδων της Ν.Δ. έναντι του κυβερνώντος κόμματος. 

Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 22,3%, ενώ έπεται το ΠΑΣΟΚ με 15,5% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 9,8%, ο ΛΑΟΣ με 7,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ με 4,8%, η Δημοκρατική Αριστερά με 2,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι με 2,4%, η Δημοκρατική Συμμαχία με 2% και το Πανελλήνιο Αρμα Πολιτών με 1,6%. Η αδιευκρίνιστη ψήφος διαμορφώνεται στο 19,7%.
Το 22,5% των ερωτηθέντων θεωρεί ως καταλληλότερο Πρωθυπουργό τον Αντώνη Σαμαρά, το 16,1% τον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ το 60,1% κανέναν από τους δύο.
Στην ερώτηση ποια κυβέρνηση κρίνετε ότι θα μπορούσε να αντιμετωπίσει πιο αποτελεσματικά την κρίση, το 14,7% απαντά μία κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Αντ. Σαμαρά, το 8,39% η τωρινή κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με πρωθυπουργό τον Γ. Παπανδρέου, το 36,5% μία συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και το 38,1% καμία από τις παραπάνω.
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες κρίνουν αρνητικά το έργο της κυβέρνησης, ενώ το 18% το κρίνει θετικά. «Όχι» στις πρόωρες εκλογές λέει το 52,6%, ενώ υπέρ τάσσεται το 45,6%.
Ορατός είναι ο κίνδυνος πτώχευσης για το 54,8% των πολιτών. Αντιθέτως το 44,3% των ερωτηθέντων δεν θεωρεί ότι υπάρχει κίνδυνος πτώχευσης της χώρας.
Σχεδόν οκτώ στους δέκα πολίτες (ποσοστό 77,8%) θεωρούν ότι η Ελλάδα θα πρέπει να παραμείνει οπωσδήποτε στο ευρώ, ενώ το 15,8% πιστεύει ότι η χώρα δεν πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.