Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Ξεσηκωμός στη Νέα Μηχανιώνα για τις κεραίες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Πέμπτης για την κεραία Cosmote
Βιαστικά το συνεργείο της Cosmote στήνει την κεραία για να προλάβει τα ασφαλιστικά
μέτρα που υπέβαλε ο δήμος Θερμαϊκού (ΦΩΤΟ "Φάρος του Θερμαϊκού"
Ξεσηκωμός στη Νέα Μηχανιώνα κατά της Cosmote, η οποία ετοιμάζεται να στήσει στην περιοχή των δημοτικών κοιμητηρίων έναν γιγάντιο μεταλλικό πύργο-κεραία, ενισχύοντας την ακτινοβολία που ήδη δέχονται οι κάτοικοι από τις άλλες δύο κεραίες των υπόλοιπων εταιριών κινητής τηλεφωνίας Vodafone και Wind.
Aξίζει να σημειωθεί ότι ο δήμος Θερμαϊκού ότι έχει προβεί σε σειρά δικαστικών ενεργειών, μία από τις οποίες είναι η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, η οποία πρόκειται να εκδικαστεί μέσα στο επόμενο εικοσαήμερο. Για να προλάβει την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων, αλλά και εκμεταλλευόμενη την αποχή των δικαστικών από τα καθήκοντά τους, ετοιμάζει βιαστικά το στήσιμο του ιστού της γιγάντιας κεραίας για να δημιουργήσει εκβιαστικά τετελεσμένο γεγονός.
Για να αποτρέψουν το στήσιμο του μεταλλικού πύργου, οι κάτοικοι της Νέας Μηχανιώνας με πρωτοβουλία της τοπικής δημοτικής κοινότητας και όλων των συλλόγων και φορέων της περιοχής, πρόκειται να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 9 το πρωί της Πέμπτης στο χώρο μπροστά στις κεραίες.
Σημειώνεται ότι στο ίδιο σημείο λειτουργούν ήδη άλλες δύο μεταλλικές κεραίες της Vodafone και της Wind και η τοποθέτηση μιας τρίτης, με τη δημιουργία «πάρκου κεραιών», θα επιβαρύνει κατά πολύ τους κατοίκους από την εκπεμπόμενη ακτινοβολία. Πολύ περισσότερο που σε απόσταση 50 μόλις μέτρων υπάρχουν σπίτια, ενώ στα 200 μέτρα λειτουργούν το Λύκειο, τα δύο  Γυμνάσια και το δημοτικό γήπεδο της Νέας Μηχανιώνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.