Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Αλεξανδρής: "Παραμύθια της Χαλιμάς" τα περί μεταφοράς του Κέντρου Υγείας Μηχανιώνας στην Περαία

Ως «παραμύθια της χαλιμάς», χαρακτήρισε ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής τα όσα δημοσίευσε σε ιστοσελίδα ιδιοκτησίας του ο παραιτηθείς πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου ότι… ζήτησε να κλείσει το Κέντρο Υγείας Νέας Μηχανιώνας και να μεταφερθεί στην Περαία!

Η σχετική συζήτηση, φέρεται να έγινε κατά την επίσκεψη της βουλευτίνας της ΔΗΜΑΡ στη Β΄Θεσσαλονίκης κ. Κατερίνας Μάρκου στο γραφείο του δημάρχου Θερμαϊκού, προκειμένου να ενημερωθεί για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος. Κι εκεί, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο κ. Αλεξανδρής εμφανίζεται να λέει τα περί μεταφοράς του Κέντρου Υγείας. Μάλιστα στο σχετικό κείμενο, υπάρχει μέσα σε εισαγωγικά και μία φράση που υποτίθεται ότι δηλώνει ο δήμαρχος Θερμαϊκού, ότι.. «δεν είναι στο κατάλληλο σημείο που θέλουμε το Κέντρο Υγείας. Δεν μπορεί να εξυπηρετήσει τους κατοίκους της Περαίας. Θα έπρεπε να στεγαστεί σ’ ένα μεγάλο κτήριο όπου θα είναι συγκεντρωμένες όλες οι υπηρεσίες στη περιοχή της Περαίας».
Συνήθως ένα κείμενο τίθεται σε εισαγωγικά για την αυτολεξεί παράθεση ευθέως λόγου. Επομένως, για να παραθέτει κάποιος μία φράση εντός εισαγωγικών, σημαίνει ότι έχει στα χέρια του ή κάποιο κείμενο ή κάποια μαγνητοφώνηση. Γιαυτό και θα πρέπει να παρουσιαστούν τα σχετικά στοιχεία, εφόσον υπάρχουν, για να γνωρίζουν οι πολίτες περί τίνος πρόκειται.
Πάντως, στο θέμα αυτό ο δήμαρχος Θερμαϊκού είναι κατηγορηματικός και δηλώνει ότι δεν έγινε καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο ή μεταφορά του Κέντρου Υγείας Νέας Μηχανιώνας. Αντιθέτως, όπως λέει, το μόνο που συζήτησε με την βουλευτίνα της ΔΗΜΑΡ, ήταν η ενίσχυση του Κέντρου Υγείας σε προσωπικό και εξοπλισμό. Καθώς επίσης και η αποτροπή της σχεδιαζόμενης από το υπουργείο Υγείας συγχώνευσης των κέντρων Υγείας, κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει κινδύνους.
Όπως λέει ο κ. Αλεξανδρής, όταν ο κ. Στεφανίδης του ανέφερε κάτι τέτοιο, ο ίδιος όχι μόνο του το διέψευσε, αλλά του ζήτησε να συντάξει και σχετικό ψήφισμα υπέρ της ενίσχυσης του Κέντρου Υγείας Ν.Μηχανιώνας και να το παρουσιάσει για έγκριση στο δημοτικό συμβούλιο της Τρίτης 25 Σεπτεμβρίου. Όμως αντί για το ψήφισμα, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου προσκόμισε την επιστολή της παραίτησής του.
Πάντως, όπως σχολίαζαν αυτοδιοικητικοί παράγοντες της περιοχής, η ιστορία για το Κέντρο Υγείας Μηχανιώνας, υποδηλώνει μάλλον την απαρχή της πρώϊμης προεκλογικής εκστρατείας του παραιτηθέντος προέδρου του δημοτικού συμβουλίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.