Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Αποφασίστηκε το πακέτο των μέτρων από τους "τρεις"


Περικοπές από 10 ως 10,5 δισ. ευρώ στις δημόσιες δαπάνες και νέα φορολογικά μέτρα τρία δισ. ευρώ περιλαμβάνει το πακέτο των μέτρων που απασχόλησε τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, σύμφωνα με πηγές του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Το πακέτο των μέτρων συζητήθηκε στην σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε από τις 10.30 πμ. και έως τη μία το μεσημέρι.
Ο Φώτης Κουβέλης εξερχόμενος από τη σύσκεψη δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία σε δύο βασικούς άξονες. «Επιμένω στη ρήτρα αντικατάστασης και στα αντισταθμιστικά μέτρα», δήλωσε.   Το πακέτο των μέτρων θα συζητηθεί την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, στο Euro Working Group (συνεδρίαση Eurogroup με εκπροσώπους των υπουργών) ενώ γίνεται «αγώνας δρόμου», ώστε το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού, στο οποίο θα «ενσωματώνονται» τα μέτρα, να κατατεθεί στη Βουλή την προσεχή Δευτέρα.
Ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας εξερχόμενος από τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου μίλησε για συμφωνία στους βασικούς άξονες για την οποία, όπως είπε,  θα συμφωνηθούν με την τρόικα τη Δευτέρα. «Δεν ξέρω πότε θα ψηφιστούν τα μέτρα πρέπει να έχουμε τη συμφωνία της τρόϊκας και των εταίρων. Θέλουμε διετή επιμήκυνση», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών. Επιπλέον ο υπουργός έκανε λόγο για συμμετρική ρήτρα, δηλαδή να ισχύσει τόσο προς τα πάνω όσο και προς τα κάτω.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.