Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Άρση ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη για το 1 εκατ.


Την άρση της βουλευτική ασυλίας της Ντόρας Μπακογιάννη, για την υπόθεση της μη δήλωσης στο πόθεν έσχες του ποσού ενός εκατ. δολαρίων του συζύγου της Ισίδωρου Κούβελου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής, μετά από μυστική ονομαστική ψηφοφορία με 236 ψήφους υπέρ έναντι 5 κατά, 3 παρών και 1 άκυρο.
Το ποσό αυτό προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και κατατέθηκε σε λογαριασμό στο Λονδίνο.
«Αυτή η υπόθεση αυτή μου έχει κοστίσει πολιτικά και προσωπικά. Να ψηφίσετε υπέρ της άρσης της ασυλίας μου για να ξεκαθαρίσει πλήρως και να μη μείνει καμία σκιά που να μπορούν να εκμεταλλευτούν οι γνωστοί άσπονδοι φίλοι μου.» είπε η κ. Μπακογιάννη.
Την άρση της βουλευτικής του ασυλίας ζήτησε και ο Δημήτρης Παπαδημούλης από το ΣΥΡΙΖΑ, την οποία όμως δεν ήραν οι βουλευτές, καθώς μόνον 17 ψήφισαν υπέρ της άρσης ασυλίας. Η υπόθεση του κ. Παπαδημούλη αφορούσε στη μήνυση που είχε καταθέσει εναντίον του η Τζούλια Αλεξανδράτου, επειδή ο βουλευτής την είχε κατηγορήσει για φοροδιαφυγή. «Δεν έχω να πάρω ούτε λέξη πίσω από όσα είπα και είμαι έτοιμος να επαναλάβω τα ίδια και ενώπιον της δικαιοσύνης» είπε κατά την τοποθέτησή του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.