Δευτέρα 18 Μαρτίου 2013

Λαϊκά γλέντια παρά τη βροχή σε Αγγελοχώρι και Αγ.Τριάδα

Ο δήμαρχος Θερμαϊκού σέρνει το χορό στην πλατεία του Αγγελοχωρίου
έχοντας από δεξιά του τον πρόεδρο του "Φάρου" κ.Γιώργο Καράμπαλη
Στιγμές κεφιού και χαράς, έζησαν οι κάτοικοι στο Αγγελοχώρι και την Αγία Τριάδα, το πρωϊ της Καθαράς Δευτέρας, ξεφεύγοντας για λίγο από τις έγνοιες και τις σκοτούρες για τα προβλήματα της καθημερινότητας και της οικονομικής κρίσης, με τη συμμετοχή τουςστις εκδηλώσεις που οργάνωσαν οι τοπικοί πολιτιστικοί σύλλογοι.


-Στο Αγγελοχώρι, η πλατεία του χωριού, μπροστά από το ΚΑΠΗ, ήταν γεμάτη από κόσμο και το λαϊκό γλέντι που οργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φάρος» Αγγελοχωρίου, με ζωντανή μουσική και χορευτικά, είχε απήχηση στους κατοίκους που θα χόρευαν κι αυτοί αν δεν άρχιζε η βροχή. Πρόφτασαν πάντως και γεύτηκαν την πεντανόστιμη φασολάδα, τη λαγάνα, τα νηστίσιμα και ήπιαν  ρετσίνα για να ανέβει το κέφι. «Δεν γνωρίζουμε από κρίση», ήταν το σύνθημα του συλλόγου.
-Στην Αγία Τριάδα, οι κάτοικοι αψήφισαν τη βροχή και πήραν με ενθουσιασμό μέρος στην αναβίωση του Θρακιώτικου εθίμου  «Μπακλακουράνι», που οργάνωσε ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγ. Τριάδας, υπό την αιγίδα του ΔΗΠΠΑΚΥΘ.  Ευτυχώς, η τέντα μπροστά στο ΚΑΠΗ συγκράτησε τον κόσμο που ήθελε να παρακολουθήσει την εκδήλωση τη φασολάδα, τη λαγάνα, το τουρσί και τη ρετσίνα, αλλά και να διασκεδάσει με τη ζωντανή μουσική που υπήρχε.
Και στις δύο εκδηλώσεις, του Αγγελοχωρίου και της Αγίας Τριάδας, πήραν μέρος ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Κωστής Κούτουκας, ο πρόεδρος του ΔΗΠΠΑΚΥΘ κ. Παναγιώτης Τροκάνας κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.