Πέμπτη 14 Μαρτίου 2013

Επιστρέφεται το "χαράτσι" της Χαλκιδικής σε όσους το κατέβαλαν


Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή του τέλους Β΄κατοικίας στη Χαλκιδική σε όλους όσοι κατέβαλαν το σχετικό «χαράτσι» που είχε επιβάλει η τότε Νομαρχία Χαλκιδικής.

Όπως τόνισε στην εισήγησή της η Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Πιερίας και αρμόδια για τους τομείς παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού της ΠΚΜ Σοφία Μαυρίδου, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, εφαρμόζοντας τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας που έκρινε την εισφορά β΄κατοικίας ως μη νόμιμη, αποφάσισε ομόφωνα την επιστροφή της εισφοράς σε όλους όσοι την έχουν ήδη καταβάλει, καθώς και την απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής της στους λοιπούς κατόχους β΄κατοικίας, που δεν έχουν ακόμη πληρώσει το σχετικό τέλος.
«Η καταβολή εισφοράς για τη β΄κατοικία στη Χαλκιδική ήταν ένα άδικο μέτρο, που επιβάρυνε μια μεγάλη κατηγορία συμπολιτών μας, χωρίς να έχει ανταποδοτικό χαρακτήρα. Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει και με επίγνωση της πολύ δύσκολης οικονομικής και κοινωνικής συγκυρίας που βιώνουμε, αποφάσισε ομόφωνα να δικαιώσει τους κατόχους β΄κατοικίας στη Χαλκιδική, που κατέβαλαν την εν λόγω εισφορά, και να αναγνωρίσει το δικαίωμα της ικανοποίησης του αιτήματός τους με κάθε νόμιμο μέσο», δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.