Κυριακή 17 Μαρτίου 2013

Γ.Στουρνάρας: "Απολύτως διασφαλισμένες οι καταθέσεις"


Τη ρητή διαβεβαίωσή του ότι οι καταθέσεις στην Ελλάδα είναι απολύτως διασφαλισμένες, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στη χώρα μας, έδωσε εκ νέου, το βράδυ της Κυριακής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, όπου συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. 

Όπως επεσήμανε ο κ.Στουρνάρας, ενημέρωσε τον πρωθυπουργό σχετικά με την απόφαση του Eurogroup για την Κύπρο και εξέτασαν τις ευρύτερες εξελίξεις σχετικά με το ζήτημα αυτό. 
"Οι εξελίξεις για την Κύπρο θα προέλθουν από την Κύπρο. Εγώ ανέλυσα στον Πρόεδρο το τι έγινε στο Eurogroup. Περιμένουμε τις αποφάσεις από την Κύπρο, όμως", σημείωσε ο κ. Στουρνάρας.
Σε ότι αφορά στις τρεις κυπριακές τράπεζες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, ο κ. Στουρνάρας επεσήμανε ότι οι διεργασίες συνεχίζονται σχετικά με το ζήτημα αυτό. 
Όπως είχε σημειώσει χθες ο κ. Στουρνάρας «από την απόφαση του Eurogroup σχετικά με την Κύπρο εξαιρούνται ρητώς οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα και διασφαλίζεται απολύτως η σταθερότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος».


Διάγγελμα Αναστασιάδη
Τις πιο τραγικές στιγμές από την εισβολή περνά η Κύπρος δήλωσε στο διάγγελμά του στον κυπριακό λαό ο Νίκος Αναστασιάδης.  Ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας σημείωσε ότι  «καταλήξαμε στην λιγότερο επώδυνη λύση» και επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για το ότι βρέθηκε προ τετελεσμένων στην συνεδρίαση του Eurogroup καθώς όπως είπε, αν δεν δεχόταν τη λύση του κουρέματος η χώρα θα οδηγούνταν σε άτακτη χρεωκοπία.
Ο Κύπριος πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης στο διάγγελμα του, το βράδυ της Κυριακής, έκανε έκκληση στα κοινοβουλευτικά κόμματα να αποφασίσουν αύριο κατά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το «κούρεμα» των καταθέσεων «με γνώμονα το καλώς νοούμενο συμφέρον των πολιτών και της πατρίδας». Ωστόσο, έκανε σαφές ότι θα σεβαστεί απόλυτα την απόφαση της Βουλής.
Ο πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η κυβέρνηση του «παρέλαβε ένα κράτος υπό χρεοκοπία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.