Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Η δημοτική βιβλιοθήκη Θερμαϊκού στο πρόγραμμα “Future Library”


H Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού συμμετέχει φέτος στο πρόγραμμα “Future Library”, μαζί με άλλες 93 βιβλιοθήκες από όλη τη χώρα.

H “Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος”, είναι ένα πολιτισμικό πρόγραμμα,  χρηματοδοτούμενο από το Ίδρυμα “Σταύρος Νιάρχος”, που φιλοδοξεί να φέρει την καινοτομία και τη δημιουργικότητα στις Δημόσιες και Δημοτικές Βιβλιοθήκες της χώρας, να μεταμορφώσει τις Βιβλιοθήκες σε δημιουργικά κύτταρα των τοπικών κοινοτήτων, σε ζωντανούς παλλόμενους οργανισμούς, φορείς ποιότητας, γνώσης και πρωτοπορίας αλλα και να ενισχύσει τη φιλαναγνωσία.
Στο πλαίσιο του προγράμματος αυτού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού θα διοργανώσει Καλοκαιρινή Εκστρατεία Φιλαναγνωσίας και Δημιουργικότητας που θα περιλαμβάνει δημιουργικές δραστηριότητες για παιδιά με αφετηρία πάντα τα βιβλία και με κεντρικό θεματικό άξονα τα χρώματα: “Στις βιβλιοθήκες ο κόσμος είναι πολύχρωμος” είναι ο τίτλος που επιλέχθηκε από τους σχεδιαστές της δράσης.
Το πρόγραμμα Future Library πρόκειται να ενισχύσει τη Δημοτική Βιβλιοθήκη με τεχνολογικό εξοπλισμό και 150 παιδικά βιβλία.
Για την επιμόρφωση σχετικά με τη διαχείριση και οργάνωση αυτής της εκστρατείας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Θερμαϊκού έδωσε το παρόν στο Βιωματικό Σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στη Βέροια στις 13, 14 και 15 Μαρτίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.