Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Ομογενής εκλέχθηκε για πρώτη φορά στο Δ.Σ. της Νέας Υόρκης

Επιτυχία των ομογενών μας στις ΗΠΑ, αποτελεί η εκλογή για πρώτη φορά στο δημοτικό συμβούλιο της Νέας Υόρκης, ως εκπροσώπου της 22ης περιφέρειας, του Κώστα Κωνσταντινίδη, που είναι γέννημα-θρέμμα της ομογένειας, και εξακολουθεί να ζει με τη δική του οικογένεια στην Αστόρια, εκεί  όπου βρίσκεται παραδοσιακά η καρδιά του Ελληνισμού.

Με ρίζες από την Κύπρο και συγκεκριμένα το χωριό Ασγάτα κοντά στη Λεμεσό, η οικογένεια Κωνσταντινίδη βρέθηκε στις ΗΠΑ στα χρόνια κατά τα οποία ακόμα δεν είχε διαμορφωθεί η Κυπριακή Δημοκρατία. Διατήρησε, όμως, πάντοτε τη σύνδεση με τη μητέρα-πατρίδα.
Στα δρομάκια της ελληνικής συνοικίας η γιαγιά της οικογένειας μιλούσε στον εγγονό για την πατρίδα και την Ιστορία. «Πάντα μου μιλούσαν για την Κύπρο», αναφέρει ο κ. Κωνσταντινίδης στο «Εθνος της Κυριακής» την ιστορία του και τη συμβολή της ελληνικής παροικίας στην εκλογή του.
«Είμαι ένα υπερήφανο μέλος του Σωματείου της Ασγάτα. Ο πατέρας μου μετανάστευσε από την Ασγάτα το 1952. Ο παππούς μου ήταν μάγειρας σε ένα εστιατόριο. Η γιαγιά μου εργάτρια σε βιοτεχνία ενδυμάτων και έραβε κουμπιά σε παλτό για να τα βγάλουν πέρα και να προσφέρει στα παιδιά της μια καλύτερη ζωή. Αυτή είναι η μεταναστευτική εμπειρία μου. Θέλω να διευκρινίσω ότι και κάθε άλλος Ελληνας έχει τις ίδιες ευκαιρίες τις οποίες έχω εγώ. Οτι όλοι έχουν το ίδιο μερίδιο στο αμερικάνικο όνειρο», μας λέει.
Φυσικά έχει βιώσει και έχει μετάσχει σε όλες τις δράσεις της παροικίας, όπου ο συνδετικός κρίκος της κοινής καταγωγής αποτελεί ισχυρό δεσμό.
Η υποστήριξη της ομογένειας φαίνεται ότι έπαιξε σημαίνοντα ρόλο στην εκλογή, καθώς μάλιστα η περιφέρεια, θεωρούμενη ως κάστρο των Ρεμπουμπλικάνων, ψήφισε τον εκπρόσωπο των Δημοκρατικών.
«Είμαι ενθουσιασμένος με το γεγονός ότι εκπροσωπώ τους Ελληνοαμερικανούς σε αυτές τις εκλογές και να εκπροσωπώ την Αστόρια στο συμβούλιο της πόλης και που είμαι ο πρώτος Κύπριος της Αμερικής που εκλέγεται σε δημόσιο αξίωμα στη Νέα Υόρκη. Αποτελεί τιμή για εμένα το γεγονός ότι έλαβα το 66% των ψήφων σε αυτές τις εκλογές. Ξεκινώ την 1η Ιανουαρίου και θα υπηρετήσω ως δημοτικός σύμβουλος εκπροσωπώντας την 22η περιφέρεια της πόλης.
Η ελληνική παροικία είχε έναν σημαντικό ρόλο στην υποστήριξη της υποψηφιότητάς μου. Ο Ελληνοαμερικανός γερουσιαστής της Πολιτείας Μάικλ Γιάνναρης και η πολιτειακή βουλευτής Αραβέλα Σιμωτά με υποστήριξαν κατά τη διάρκεια της εκστρατείας και προσβλέπω σύντομα στη συνεργασία μου μαζί τους.
Επίσης, πολλοί άλλοι Ελληνοαμερικανοί ηγέτες της κοινότητας στην Αστόρια αγκάλιασαν και υποστήριξαν την προσπάθειά μου. Είμαι ευγνώμων για την υποστήριξη και τον ενθουσιασμό από τους Ελληνοαμερικανούς κατοίκους στη γειτονιά μου. Χτυπούσαν πόρτες και έκαναν αναρίθμητα τηλεφωνήματα σε ψηφοφόρους για να με βοηθήσουν ώστε να εκλεγώ», μας λέει ο κ. Κωνσταντινίδης και σημειώνει ότι με αίσθημα ταπεινοφροσύνης δέχεται την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της περιοχής.
«Ανυπομονώ να εργαστώ για τους ψηφοφόρους που μου ζήτησαν να τους εκπροσωπήσω στη διακυβέρνηση της πόλης μας, να σταθώ κοντά τους και να διασφαλίσω ότι θα έχουν φωνή».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.