Παρασκευή 8 Νοεμβρίου 2013

Δελτίο ειδήσεων από τους εργαζόμενους της ΕΡΤ με φόντο τα ΜΑΤ

Συγκίνησε, το απεργιακό δελτίο ειδήσεων, που έβγαλαν στον αέρα το βράδυ της Πέμπτης οι  εργαζόμενοι της ΕΡΤ με φόντο τα ΜΑΤ, μπροστά από το ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής. Με ελάχιστα μέσα, το διαδίκτυο και αναμετάδοση από την ΕΡΤ3, αλλά κυρίως με την ένθερμη συμπαράσταση και  τα χειροκροτήματα των ανθρώπων που έσπευσαν στο ραδιομέγαρο να δηλώσουν για άλλη μια φορά την αλληλεγγύη τους στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, πραγματοποιήθηκε ένα πραγματικά μοναδικό και ιστορικό δελτίο ειδήσεων.

Στην εκπομπή, που χαρακτηριζόταν από άρτιο επαγγελματισμό παραβρέθηκαν οι βουλευτές: Ζ. Κωνσταντοπούλου, Ν. Βαλαβάνη από τον ΣΥΡΙΖΑ, Θρ. Φωτεινός από τη ΔΗΜΑΡ και η Ρ. Μακρή από τους Ανεξάρτητους Έλληνες.
Η Ζ. Κωνσταντοπούλου δήλωσε ότι "η πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απευθύνεται στην κυβέρνηση αλλά στη συνείδηση της κοινωνίας και την παγκόσμια κοινή γνώμη που πρέπει να αντιδράσει απέναντι στο βιασμό που υφίσταται η ελληνική δημοκρατία και η ελληνική κοινωνία το τελευταίο διάστημα." Η Ν. Βαλαβάνη σημείωσε ότι η σημερινή πρωινή επίθεση της αστυνομίας στην ΕΡΤ αποτελεί επίθεση ενάντια στη δημοκρατία και τη δημοκρατική νομιμότητα. Τέλος, η Ρ. Μακρή  δήλωσε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα ψηφίσουν την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ.
Ας σημειωθεί ότι την ώρα που μεταδίδονταν το δελτίο των εργαζομένων, άνδρες της αστυνομίας αφαιρούσαν τα πανό διαμαρτυρίας από το κτίριο της ΕΡΤ.
Η πλέον όμως αισιόδοξη πλευρά είναι ότι ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης απ' όλη την Ελλάδα έχει δημιουργηθεί μετά την πρωινή εισβολή της αστυνομίας στο ραδιομέγαρο. Χαρακτηριστικό είναι ότι το δελτίο ειδήσεων των εργαζομένων παρακολούθησαν 1.250.000 θεατές διαδικτυακά.
Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ θα συνεχίσουν να μεταδίδουν από το πεζοδρόμιο το δελτίο ειδήσεων και σήμερα το πρωί καταγγέλλοντας παράλληλα την προσπάθεια της κυβέρνησης να τους διχάσει καθώς αναμένεται η άμεση παράδοση του κτιρίου και η προσέλευση εργαζόμενων της Δ.Τ.
Κλείνοντας το δελτίο ειδήσεων η Αγλ. Κυρίτση συμπλήρωσε: "Ο καιρός είναι με το μέρος μας, είμαστε εδώ και σας θέλουμε και εσάς κοντά μας." ενώ ακουγόταν το γνωστό σε όλους μας, σήμα της ΕΡΤ εν μέσω θερμών χειροκροτημάτων.

Πληροφορίες: avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.