Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Συγκέντρωση υπογραφών για την απελευθέρωση φυλακισμένων Τούρκων δημοσιογράφων

Η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ), αποφάσισε να  συμμετάσχει στη διαδικτυακή συλλογή υπογραφών για την απελευθέρωση Τούρκων δημοσιογράφων, την οποία υποστηρίζει ως πρωτοβουλία η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων (ΕΟΔ).

 Κορυφαίο αίτημα της εκστρατείας είναι να αναθεωρηθούν επειγόντως οι αποφάσεις με τις οποίες πριν από λίγες ημέρες η τουρκική Δικαιοσύνη επέβαλε σε τέσσερις δημοσιογράφους ποινές φυλάκισης συνολικά 3.000 ετών, κάνοντας χρήση της αντιτρομοκρατικής νομοθεσίας.  Η κραυγαλέα αυτή περίπτωση, όμως, δεν είναι παρά ένα ακόμη επεισόδιο σε μια μακρά και συστηματική επίθεση εναντίον της δημοσιογραφίας που η  κυβέρνηση Ερντογάν θεωρεί εχθρική. Θύματα της επίθεσης αυτής είναι 59 Τούρκοι δημοσιογράφοι, που βρίσκονται φυλακισμένοι, οι περισσότεροι ως τρομοκράτες, επειδή απλώς έκαναν τη δουλειά τους.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΜΘ, η υπογραφή όλων είναι σημαντική για την προσπάθεια της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων να υπερασπιστεί τα δικαιώματά τους:http://www.avaaz.org/en/petition/Justice_for_Journalists_in_Turkey/?copy


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.