Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Ξεπαγιάζουν στο καταχείμωνο οι σπουδαστές της ΑΕΝ Μηχανιώνας

Τα συσσωρευμένα προβλήματα με αποκορύφωμα την έλλειψη πετρελαίου, που κάνει σπουδαστές και καθηγητές να ξεπαγιάζουν μέσα στο καταχείμωνο, καθιστούν την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας, στη Νέα Μηχανιώνα, βόμβα έτοιμη να εκραγεί.

Τι κι αν η εμπορική ναυτιλία είναι η μοναδική βαριά βιομηχανία της χώρας εκτός από τον τουρισμό, τι κι αν οι Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού όπως μαρτυρούν οι καθηγητές τους δεν παράγουν ανέργους,  τι κι αν πρόκειται για μια σχολή πιστοποιημένη με ISO, η Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Μακεδονίας (στη Μηχανιώνα) βιώνει την πλήρη απαξίωση. 
Οι 600 φοιτητές της σχολής είναι σε απόγνωση αφού ενώ η σχολή έχει χρήματα για να αγοράσει πετρέλαιο, λόγω μιας εγκυκλίου αυτό καθίσταται αδύνατο. Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή (προϊόν της κρίσης) όποιος αναλαμβάνει μια εργολαβία ή μια παροχή πρέπει να πληρώσει 11% του ποσού της δαπάνης υπέρ δημοσίου τομέα. Δυστυχώς το περιθώριο κέρδους των εμπόρων υγρών καυσίμων δεν τους επιτρέπει να πληρώσουν το εν λόγω ποσοστό με αποτέλεσμα να μην μπορεί η σχολή να προμηθευτεί καύσιμα!
Για σήμερα, συγκλήθηκαν εκτάκτως τα συμβούλια της σχολής και η ατμόσφαιρα στην Μηχανιώνα είναι ιδιαίτερα βαριά. 
Να σημειωθεί εδώ πως οι φοιτητές της ΑΕΝ είναι οι μόνοι φοιτητές της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν λαμβάνουν πάσο ώστε να πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο ενώ λόγω της οικονομικής κρίσης, η σχολή δεν δέχεται πλέον οικότροφους. 
Επιπλέον πολλά κτήρια με πρότυπα εργαστήρια έχουν χαρακτηριστεί στατικώς ανεπαρκή εξαιτίας ενός λάθους, τουλάχιστον έτσι το χαρακτηρίζει το ΤΕΕ, με αποτέλεσμα να μένουν αχρησιμοποίητα! 
Το ΤAXALIA επικοινώνησε με τον κύριο Γιάννη Παπαπανάγου, μόνιμο καθηγητή της σχολής ο οποίος δήλωσε σχετικά:
"Οι ΑΕΝ είναι τα μόνα τμήματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν παράγουν ανέργους. Οι απόφοιτοί μας εργάζονται ως στελέχη στην Εμπορική μας Ναυτιλία κι όμως οι εγκαταστάσεις των ακαδημιών απαξιώνονται εντελώς. Η ΑΕΝ Μακεδονίας είναι προ λειτουργικού αδιεξόδου! Εργαστήρια πολλών εκατομμυρίων δεν λειτουργούν επειδή η περιφέρεια δεν λέει να επισκευάσει εγκαταστάσεις που κρίνονται εδώ και δέκα χρόνια προβληματικές. Ούτε το Υπουργείο Ναυτιλίας αλλά ούτε και η Περιφέρεια δείχνουν το παραμικρό ενδιαφέρον."

Πηγή: http://taxalia.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.