Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2013

Νέα δημοτική παράταξη (του ΣΥΡΙΖΑ) στο δήμο Θερμαϊκού

Νέα δημοτική παράταξη, δημιουργήθηκε στο δήμο Θερμαϊκού από προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ και άλλους δημότες, έχοντας τον μακρύ τίτλο «Θερμαϊκός: Συμπολιτεία Αλληλεγγύης και Ανατροπής». Μέχρι στιγμής δεν ανακοινώθηκε ο επικεφαλής της παράταξης, πιστεύεται όμως ότι αυτός θα είναι ο παλιός δημοτικός σύμβουλος Θερμαϊκού κ. Παναγιώτης Ερμείδης.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η νεοσύστατη δημοτική παράταξη, αναφέρονται τα ακόλουθα:
"Την Παρασκευή 1 Νοέμβριου, εμείς, πολίτες του Δήμου Θερμαϊκού, αποφασίσαμε την ίδρυση  νέας δημοτικής παράταξης με την ονομασία «Θερμαϊκός: Συμπολιτεία  Αλληλεγγύης και Ανατροπής».
Η παράταξη αυτή, σε μια εποχή γενικευμένης κρίσης (οικονομικής –πολιτικής- κοινωνικής-αυτοδιοικητικης) δηλώνει την πλήρη αντίθεση της στις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούν  από κοινού  κυβέρνηση και  τρόικα, και οδηγούν τη χώρα, τους πολίτες, την αυτοδιοίκηση, στην καταστροφή. Πιστεύουμε ότι απέναντι στη σημερινή πολιτική, οι δυνάμεις του τόπου και της Αυτοδιοίκησης, οφείλουν να συστρατευθουν  για
·  Να προστατέψουν την Αυτοδιοίκηση, έναν γνήσιο λαϊκό, δημοκρατικό θεσμό, διασφαλίζοντας το δημόσιο χαρακτήρα της .
·   Να υπερασπιστούν τη δημόσια περιουσία από το ξεπούλημα.
·   Να αναπτύξουν ένα πλατύ κίνημα αλληλεγγύης με αναβάθμιση των υπαρχουσών δομών και τη δημιουργία νέων σε συνεργασία με τα κινήματα της περιοχής και τις εθελοντικές κινήσεις. 
· Να ενδυναμώσουν τη Δημοκρατία, με ενδοδημοτικη αποκέντρωση, ουσιαστικές αρμοδιότητες και πόρους στα τοπικά συμβούλια. Nα στηρίξουν ένα νέο θεσμικό πλαίσιο που θα καταργεί  τον Καλλικράτη .
· Να εφαρμόσουν καθαρές και διάφανες διαδικασίες διαχείρισης των οικονομικών του δήμου.
· Να αναπτύξουν τις υποδομές ισόρροπα σε όλα τα δημοτικά διαμερίσματα βάσει ενός σχεδιασμού που θα παίρνει υπ όψη του τον αστικό και αγροτικό χαρακτήρα του δήμου, τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του (τουριστική περιοχή-γειτνίαση με το πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης).
·  Να σεβαστούν και να αναδείξουν τις περιοχές φυσικού κάλλους του δήμου . 
·  Να αναδείξουν ένα εργασιακό μοντέλο  που στηρίζεται σε σταθερές εργασιακές σχέσεις με ορθολογική και παραγωγική αξιοποίηση του διαθέσιμου υπαλληλικού δυναμικού.
Είμαστε σίγουροι ότι η πρόταση αυτή θα εμπλουτίζεται συνεχώς από τους ενεργούς πολίτες, με την ελπίδα ότι θα οδηγεί σε κοινές δράσεις με απτά αποτελέσματα, για ένα καλύτερο αύριο για μας και τα παιδιά μας...», καταλήγει η ανακοίνωση της νέας δημοτικής παράταξης.

3 σχόλια:

  1. ειλικρινα χορτασαμε απο σωτηρες.που ηταν ο ερμειδης τα τελευταια χρονια στα δημοτικα δρωμενα?ερχεται 6 μηνες πριν τις εκλογες για να μας ταισει σανο?καλως να ορισει κατραμι εχει για ολους,μην σπρωχνεστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. μπορουμε λοιπον αγαπητοι συνδημοτες, να αρκεστουμε ατο αναθεμα και τα μαυρισματα,εγκλωβισμενοι αλλοι στην ατολμια της επιλογης μιας διαφορετικης προτασης που διατυπωνεται με αλλη γλωσσα απο αυτη που συνηθισαμε (της παροχολογιας και των μεγαλεπιβολων σχεδιων που παραμενουν απλως στις μακετες και ως σχεδια ),αμφισβητωντας της ουσιαστικα το δημοκρατικο δικαιωμα να δοκιμαστει. Και αλλοι στη βολικη αποψη του "ολοι ιδιοι ειναι" ,αφου ετσι δεν μπορει καποιος να μας θεωρησει υπευθυνους για τη πιθανη αποτυχια τους ,λογω της .....αποχης μας! Οι καιροι ομως απαιτουν συμμετοχη και ψυχραιμες επιλογες , μπας και αυτος ο τοπος ξεκινωντας απ τα μικρα και καθημερινα της ποιοτητας στη ζωη ολων μας ,κατορθωσει και τα μεγαλυτερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.