Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Ανοίγει στις 23 Νοεμβρίου το νέο ΕΣΠΑ για την απασχόληση

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ «Ενίσχυση της ρευστότητας και της απασχόλησης», συνολικού προϋπολογισμού 65 εκατ. ευρώ, ανοίγει τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου και επιδοτεί πρώην άνεργους που άνοιξαν επιχείρηση μετά την 1η Ιανουαρίου του 2014, αλλά και εταιρείες που αύξησαν φέτος τις θέσεις απασχόλησής τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ημερησία», για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ανώτατο ποσό της επιδότησης φτάνει τα 10.000 ευρώ ενώ για τις επιχειρήσεις στα 450 ευρώ τον μήνα για τις νέες θέσεις εργασίας.
Τα 10.000 ευρώ πρόκειται να δοθούν σε νέους ελεύθερους επαγγελματίες, πρώην άνεργους, που έκαναν έναρξη επαγγέλματος από την 1/1/2014, οι οποίοι όμως δεσμεύονται για τη διατήρηση λειτουργίας της επιχείρησης για χρονικό διάστημα 12 επιπλέον μηνών από την ημερομηνία της εγκριτικής απόφασης.
Όσον αφορά στα 450 ευρώ μηνιαίως αυτά προορίζονται για τις επιχειρήσεις και τους συνεταιρισμούς που πραγματοποίησαν καθαρή αύξηση των θέσεων εργασίας τους μετά την 1/1/2015, προσλαμβάνοντας έναν ή περισσότερους ανέργους και αφορούν σε κάθε νέα πρόσληψη.   Προϋπόθεση όμως για αυτό είναι να έχουν προσλάβει πρώην ανέργους κατά το χρονικό διάστημα από 1-1-2015 έως και 31-8-2015, με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας αορίστου χρόνου πλήρους ή και μερικής απασχόλησης, τις οποίες και διατηρούν κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης και για όλη τη συνολική διάρκεια του προγράμματος. Παράλληλα δεν θα πρέπει να έχουν μειώσει το προσωπικό που είχαν τον Δεκέμβριο.
Στο πρόγραμμα εντάσσονται εργοδότες για την επιχορήγηση, κατ’ ανώτατο όριο, 20 θέσεων πλήρους απασχόλησης ή 40 θέσεων μερικής απασχόλησης.
Οι ημερομηνίες υποβολής
Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα στην πλατφόρμα του ΟΑΕΔ
Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δυτικής Ελλάδας, Πελοποννήσου, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Κρήτης, Βορείου Αιγαίου και Ιονίων Νήσων οι αιτήσεις ξεκινούν τη Δευτέρα 23 Νοεμβρίου.

Για επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες με έδρα στις Περιφέρειες Αττικής, Κεντρικής Μακεδονίας, Δυτικής Μακεδονίας, Νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας οι αιτήσεις ξεκινούν την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.