Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Δράσεις αλληλεγγύης οργανώνει η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού

Η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την ΟΓΕ (Ομοσπονδία Γυναικών Ελλάδας) και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ, οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό να καλύψει τις έκτακτες  ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων σε ρουχισμό, τροφή, είδη πρώτης ανάγκης, αλλά και υπηρεσίες.

Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση:
Τα μέτρα που προβλέπει το τρίτο μνημόνιο, που πρόσθεσε στα άλλα δύο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρχίζουν να εφαρμόζονται πάνω στα ήδη εξαθλιωμένα λαϊκά στρώματα. Είναι βέβαιο πως η βαρβαρότητα  του κεφαλαίου, που μόνο σκοπό έχει να διασφαλίσει την κερδοφορία του  στη καπιταλιστική οικονομική κρίση, οδηγώντας χιλιάδες νοικοκυριά των λαϊκών στρωμάτων στον εξευτελισμό , κατακλέβοντας ότι έχει απομείνει από τη λαίλαπα των προηγούμενων μνημονίων, θα κάνει αναγκαία τους επόμενους μήνες την προσπάθεια όλων μας να οργανωθούμε, με σκοπό να αντιμετωπίσουμε τις ραγδαίες εξελίξεις και τις ανάγκες που αυτές θα γεννήσουν.
  Με σκοπό να διεκδικήσουμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις που μας αφαιρούν και να αντιπαλέψουμε τα μέτρα στη πράξη.
Ήδη ο αριθμός συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη από συσσίτιο στο δήμο μας αυξάνεται δραματικά.
Κάτω απ’ αυτές τις επιτακτικές ανάγκες η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού, σε συνεργασία με την ΟΓΕ Θερμαϊκού (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ) και τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ οργανώνει δράσεις αλληλεγγύης με σκοπό να καλύψει τις έκτατες  ανάγκες των λαϊκών στρωμάτων σε ρουχισμό, τροφή, είδη πρώτης ανάγκης , αλλά και υπηρεσίες.
·         Καλούμε όσους μπορούν να βοηθήσουν προς αυτή τη κατεύθυνση να απευθυνθούν στα τηλέφωνα που δημοσιεύουμε στο τέλος της ανακοίνωσης.
·         Καλούμε επίσης όποιους συνδημότες μας χρειάζονται βοήθεια να απευθύνονται στα ίδια τηλέφωνα.
Καλούμε εργαζόμενους ,άνεργους , φτωχούς επαγγελματίες , μικρούς αγρότες , συνταξιούχους και νεολαίους να σταθούν στο πλευρό της Λαϊκής Επιτροπής στη προσπάθεια να αντιπαλέψουμε τα μέτρα του μνημονίου στη πράξη.
Να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η ζωή μας , η υγεία, η παιδεία σε εμπόρευμα στα χέρια του κεφαλαίου
Κανένα σπίτι στα χέρια των τραπεζιτών. Αντιστεκόμαστε στις κατασχέσεις της στέγης των λαϊκών οικογενειών.
Αυτοοργάνωση στη γειτονιά. Στο τόπο κατοικίας και στο τόπο δουλειάς. Άμεση στήριξη  των πιο αδύνατων τμημάτων των λαϊκών στρωμάτων . Οργανώνουμε την άμυνά μας και περνάμε στην αντεπίθεση. Μαζί μ’ αυτούς που κατανοούν πως κύριος εχθρός μας είναι το κεφάλαιο , οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι και το πολιτικό προσωπικό των αστικών κυβερνήσεων. Αυτοί που  μέχρι σήμερα με τις πολιτικές τους επιλογές έχουν στηρίξει τη προσπάθεια ανάκαμψης της κερδοφορίας τους σε βάρος των εργαζομένων, των ανέργων, των μικρών επιχειρήσεων , της φτωχής και μεσαίας αγροτιάς, των συνταξιούχων. Διεκδικούμε γενικά και ειδικά για το Δήμο Θερμαϊκού:

  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών στη κατανάλωση νερού για τα λαϊκά νοικοκυριά. Το νερό είναι αγαθό και όχι εμπόρευμα.
  • Καμία διακοπή για χρέη νερού και ρεύματος στα λαϊκά νοικοκυριά.
  • Καμία αύξηση στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. Δωρεάν μετακίνηση για άνεργους , σπουδαστές (ΑΕΝ κλπ.), εργαζόμενους με χαμηλά εισοδήματα , ΑΜΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.