Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2015

Δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων μεγαλοεπιχειρηματία λόγω Λίστας Λαγκάρντ

Στη δέσμευση των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί σε ελληνικές τράπεζες γνωστός επιχειρηματίας, προχώρησαν οι οικονομικοί εισαγγελείς, στο πλαίσιο των ερευνών τους, βάσει των στοιχείων που αντλούν από τη λίστα Λαγκάρντ.

Όπως αναφέρει η «Εφημερίδα των Συντακτών», σύμφωνα με καλά διασταυρωμένες πληροφορίες, με εντολή των οικονομικών εισαγγελέων Παναγιώτη Αθανασίου και Γαληνού Μπρη, δεσμεύτηκαν τα περιουσιακά του στοιχεία και οι τραπεζικοί του λογαριασμοί στην Ελλάδα, μέχρι του ποσού των 100 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς ελέγχεται για χρήματα που διατηρούσε στην ελβετική τράπεζα HSBC.
Οι κινήσεις των λογαριασμών του μεγαλοεπιχειρηματία καταθέτη εντοπίστηκαν στη λίστα Λαγκάρντ, την οποία «ξεσκονίζουν» στην κυριολεξία οι δύο εισαγγελείς με τα αρμόδια κλιμάκια του ΣΔΟΕ.
Οπως είναι γνωστό, τη λίστα με τα ονόματα των καταθετών της ελβετικής τράπεζας -είτε φυσικών προσώπων είτε εταιρειών- υπέκλεψε από τα αρχεία της HSBC ο πρώην υπάλληλός της Εβρέ Φαλσιανί.
Μάλιστα, τον περασμένο Σεπτέμβριο κλιμάκιο Ελλήνων εισαγγελέων, που ερευνά την εμπλοκή προσώπων στη διακίνηση μαύρου ή αφορολόγητου χρήματος, μετέβη στο Παρίσι και έλαβε κατάθεση από το πρώην στέλεχος της ελβετικής τράπεζας, το οποίο φέρεται παράλληλα με την πολύωρη κατάθεσή του να παρέδωσε και στοιχεία στους εισαγγελείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όνομα του εν λόγω επιχειρηματία φιγουράρει ανάμεσα σε πολυπληθή ομάδα κατηγορουμένων, οι οποίοι έχουν διωχθεί και έχουν ήδη παραπεμφθεί σε δίκη για «επισφαλή δάνεια», για αδικήματα που διώκονται με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.