Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2015

Εορτασμός της Εθνικής Αντίστασης από το Δήμο Θερμαϊκού

Ο Δήμος Θερμαϊκού, στα πλαίσια του φετινού εορτασμού της Εθνικής Αντίστασης, διοργανώνει για πρώτη φορά εκδήλωση, αύριο Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 10:45, στη Νέα Μηχανιώνα, στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:
- Ώρα 10:15: Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Ναό Παναγιας Φανερωμένης
- Ώρα 10:45: Επιμνημόσυνη δέηση στο χώρο του Μνημείου Πεσόντων Ηρώων
- Τριλεπτοι χαιρετισμοί από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Γιάννη Αμανατίδη, τον
δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, εκπροσώπους κομμάτων και εκπρόσωπο της  Πανελλήνιας Οργάνωσης Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης
 -Κατάθεση στεφάνων από επισήμους, φορείς και συλλόγους του Δήμου Θερμαϊκού
Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του Έπους της Αλβανίας, των Μακεδονικών Οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο των Ελλήνων εκείνων που, με τις όποιες δυνάμεις τους, αντιτάχθηκαν στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στον ναζισμό και στον φασισμό.

Για να αποδοθεί έμπρακτα ένας ελάχιστος φόρος τιμής σε όλους εκείνους -άνδρες, γυναίκες και παιδιά- που αγωνίστηκαν, βασανίστηκαν ή έπεσαν ηρωικά προσφέροντας τα μέγιστα στον υπέρ πάντων αγώνα του λαού μας στα μαύρα χρόνια της κατοχής, η Ελληνική πολιτεία καθιέρωσε με το άρθρο 10 του Ν. 1285/1982 την επέτειο της Μάχης του Γοργοποτάμου ως ημέρα πανελλήνιου Εορτασμού της Εθνικής μας Αντίστασης. Η μάχη αυτή, σταθμός της αντιστασιακής δράσης στην Ελλάδα, αποτελεί ταυτόχρονα, χάρη στον ενωτικό της χαρακτήρα, φωτεινό παράδειγμα για τις επερχόμενες γενιές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.