Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

"Δεν μπορεί να καταντήσει φοροεισπρακτικός μηχανισμός η ΔΕΥΑΘ, το νερό είναι δημόσιο αγαθό" λέει ο Σύλλογος Γυναικών Αγ. Τριάδας

Έντονα αντέδρασε ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας μετά την αποκάλυψε που προ ημερών έκανε η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού για τους φουσκωμένους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΘ και σε παράσταση διαμαρτυρίας που έκανε στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχέτευσης, τονίζει ότι το Νερό είναι αγαθό και η χρήση του δικαίωμα όλων.

Σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Θερμαϊκού και η διοίκηση της ΔΕΥΑΘ, απαντώντας σε έγγραφη ερώτηση της «Συμπολιτείας» για το θέμα, δήλωσαν στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο ότι την απόφαση για την αύξηση στους λογαριασμούς «τη βρήκαν» από την προηγούμενη διοίκηση και ότι θα κάνουν μειώσεις…. «από του χρόνου».
Όπως υπογραμμίζει ο Σύλλογος Γυναικών, ο δημοτικός φορέας που διαχειρίζεται το νερό δεν μπορεί να καταντήσει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός.
Αναλυτικά το υπόμνημα που κατέθεσε ο σύλλογος στη διοίκηση της ΔΕΥΑΘ  έχει ως εξής:

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ -ΔΗΜΟΥ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ
(Μέλος της ΟΓΕ)

Προς

Δημοτική Επιχείρηση ΄Υδρευσης- Αποχέτευσης Δήμου Θερμαϊκού Δ.Ε.Υ.Α.Θ

                                                ΥΠΟΜΝΗΜΑ


Ο Σύλλογος Γυναικών Αγίας Τριάδας Δήμου Θερμαϊκού, εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του για τους φουσκωμένους λογαριασμούς ύδρευσης που καλούνται να πληρώσουν οι δημότες και ιδιαίτερα σε μια τόσο δύσκολη οικονομική περίοδο.
·        Το Τέλος Συντήρησης Δικτύου (ένα επιπλέον χαράτσι). Άραγε το 80% ειδικό τέλος που έχει ¨εγκατασταθεί¨ στους λογαριασμούς μας, τι αφορά;
·        Η αλλαγή έκδοσης και πληρωμής των λογαριασμών από εξαμηνία σε τετραμηνία, που φαινομενικά έγινε για διευκόλυνση των λαϊκών νοικοκυριών, αποδεικνύεται ¨λεηλασία¨, μιας και οι φόροι και τα τέλη θα πληρώνονται τρεις φορές το χρόνο.
·        Ο δεκαπλασιασμός της ελάχιστης κατανάλωσης (από 3 σε 30 κυβικά) με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κλειστά σπίτια.
·        Η αλλαγή κλίμακας, σε σχέση με τους περσινούς λογαριασμούς, (πέρυσι ανά εξάμηνο με την πρώτη κλίμακα να διαμορφώνεται από 0 – 150, και συντελεστή 0,20 και φέτος ανά τετράμηνο με την πρώτη κλίμακα να διαμορφώνεται από 0 – 30 και συντελεστή 0,20)
·        Ο υπερδιπλασιασμός του συντελεστή αποχέτευσης σε σχέση με το συντελεστή κατανάλωσης (1η κλίμακα με 0,52 και 0,20 αντίστοιχα) μαζί με την αυθαιρεσία ότι η ποσότητα που καταναλώνεται υπολογίζεται ότι πηγαίνει όλη στην αποχέτευση….
    στην ουσία εξοντώνουν τους συνδημότες μας και δικαίως προκαλούν την αγανάκτησή τους, την οποία και με το παρόν υπόμνημα σας μεταφέρουμε.

Ζητάμε άμεσα:


*Κατάργηση του νέου συστήματος υπολογισμού στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Υ.Α.Θ.

* Την  πίστωση στους επόμενους λογαριασμούς  των ποσών που έχουν εισπραχθεί ή χρεωθεί  στους τωρινούς  για να υπάρξει αποκατάσταση της επίθεσης που γίνεται τούτη τη στιγμή σε βάρος της τσέπης των καταναλωτών.
* Την κατάργηση του Τέλους Συντήρησης του Δικτύου
* Τη μείωση του συντελεστή του κυβικού στην αποχέτευση, έτσι ώστε να μην υπερβαίνει σε καμία περίπτωση τον συντελεστή κατανάλωσης του νερού.
*Επανεξέταση συνολικά του συστήματος φορολόγησης του τιμολογίου με στόχο την ελάφρυνση των δημοτών
* Τη μείωση στο μισό της τιμολόγησης για τους άνεργους.
* Την αύξηση του μόνιμου προσωπικού της Δ.Ε.Υ.Α.Θ

Αγαπητοί κύριοι:
Το Νερό είναι αγαθό και η χρήση του δικαίωμα όλων.

Ο δημοτικός φορέας που το διαχειρίζεται δεν μπορεί να καταντήσει ένας φοροεισπρακτικός μηχανισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.