Σάββατο, 17 Απριλίου 2021

«Κατά την διάρκειαν της αναζητήσεως του εραστού»!!

ΠΕΝΗΝΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΌ ΤΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ
του Σπύρου Κουζινόπουλου
Συμπληρώνονται πενήντα τέσσερα χρόνια από το πραξικόπημα των συνταγματαρχών. Με την ευκαιρία, είπαμε να φέρουμε στη δημοσιότητα ένα ακόμη έγγραφο του περιβόητου «Τμήματος Πνευματικής Κινήσεως» της Εθνικής Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που αποδεικνύει ότι όχι μόνο κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, αλλά ακόμη και ένα χρόνο μετά την πτώση της χούντας, επί κυβερνήσεως πλέον Νέας Δημοκρατίας, παρακολουθούνταν αριστεροί πολίτες και καταγράφονταν από τους Κλουζώ της Αστυνομίας ακόμη και οι ερωτικές συναντήσεις τους.
Όπως φαίνεται από το έγγραφο, στις 26 Απριλίου 1975, ο αστυνομικός Γεώργιος Γέρμανος του αρμόδιου για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των αριστερών φοιτητών στο ΑΠΘ, Τμήματος Πνευματικής Κινήσεως της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας (Υ.Ε.Α.), μετά τις παρακολουθήσεις που έκανε, συντάσσει αναφορά προς την υπηρεσία του, για να ενημερώσει για ένα καθοριστικό για την εθνική ασφάλεια, την ακεραιότητα και την προστασία της χώρας γεγονός: Ότι ένας φοιτητής της Φυσικομαθηματικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, συναντήθηκε με μία νεαρή οδοντίατρο της πόλης, με την οποία διατηρούσε ερωτικές σχέσεις … «κατά την διάρκειαν της αναζητήσεως του εραστού»!!

Όταν τα όργανα της χούντας αρνούνταν να επιτρέψουν τον γάμο αξιωματικού επειδή η νύφη "δεν ήτο
εθνικόφρων και ο πατέρας της "εξεδηλώθη υπέρ της κεντροαριστεράς παρατάξεως και του Α.Παπανδρέου"

Σημειώνουμε ότι σύμφωνα με άλλα έγγραφα που έχουμε στην κατοχή μας, αλλά και δικές μας προσωπικές περιπτώσεις, παρακολουθήσεις αριστερών και άλλων δημοκρατικών πολιτών, γίνονταν αρκετά χρόνια μετά την πτώση της δικτατορίας και την αποκατάσταση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Και μάλιστα τον Αύγουστο του 1977, δηλαδή τρία και πλέον χρόνια μετά την ανατροπή της χούντας, παρακολουθούνταν από την Εθνική Ασφάλεια ακόμη και παραστάσεις της Γκόλφως ή συναυλίες φοιτητικών σχημάτων που έπαιζαν τραγούδια «των κομμουνιστών συνθετών Γιάννη Μαρκόπουλου, Μάνου Λοίζου, Διονύση Σαββόπουλου, Μίκη Θεοδωράκη». Ολόκληρο το έγγραφο μπορείτε να το δείτε εδώ:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου