Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Λύρες της στεριάς και της θάλασσας

Ο Χορευτικός Όμιλος Θεσσαλονίκης γιορτάζει φέτος τα 25 χρόνια  της ίδρυσης και της πετυχημένης πορείας του και διοργανώνει μουσικοχορευτική εκδήλωση με τίτλο «Λύρες της στεριάς και της θάλασσας», σε συμπαραγωγή με το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. 


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 20 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 21:00 στην αίθουσα Φίλων Μουσικής του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Θέμα η λύρα με το δοξάρι, η ποικιλία των μορφών της και η παρουσία της στην ελληνική μουσική παράδοση.Το πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει οργανικούς σκοπούς και τραγούδια από οκτώ διαφορετικές περιοχές όπως η Δράμα, η Θράκη, η Λήμνος, τα Δωδεκάνησα, η Κρήτη ο Πόντος, η Καππαδοκία και φυσικά η Πόλη. 


Τα μουσικά θέματα και τα τραγούδια που θα παρουσιαστούν θα πλαισιώνονται από πληθώρα άλλων οργάνων, συνοδευτικά στην κυρίαρχη λύρα. Η εικόνα θα ολοκληρωθεί από τους χορευτές του Ομίλου, ντυμένους με πιστά αντίγραφα αυθεντικών τοπικών ενδυμασιών κάθε περιοχής.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης θα κάνουν ο 
Εθνομουσικολόγος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών Λάμπρος Λιάβας, και η Μαρία Λαδά,  Πτυχιούχος Α.Π.Θ., Διπλωματούχος Βυζαντινής  Μουσικής, ενώ την επιμέλεια έχει αναλάβει ο Σάκης Παληογιάννης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.