Τετάρτη 28 Σεπτεμβρίου 2016

Για 12η ημέρα η Θεσσαλονίκη «αιχμάλωτη» του ΟΑΣΘ

Για 12η ημέρα, παραμένει χωρίς αστικά λεωφορεία ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης, με συνέπεια να ταλαιπωρούνται αφάνταστα 1,5 εκατομμύριο πολίτες, την ίδια στιγμή που η διοίκηση του ΟΑΣΘ αρνείται να πληρώσει τα δεδουλευμένα στους εργαζομένους της, οι οποίοι συνεχίζουν την επίσχεση εργασίας.

Οι εργαζόμενοι μαρτυράνε κάθε μέρα για να φτάσουν στις δουλειές τους, πληρώνοντας για ταξί μεγάλο μέρος του ποσού από το μισθό τους, ενώ αρκετά τμήματα των δύο πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης και του ΤΕΙ διέκοψαν προσωρινά τη λειτουργία τους λόγω της ακινητοποίησης των λεωφορείων του ΟΑΣΘ.
Θεωρείται ότι η σημερινή, θα είναι ημέρα εξελίξεων, μετά τη δέσμευση του υπουργού Μεταφορών Χρήστου Σπίρτζη ότι  θα πιστωθούν 3 εκατ. ευρώ για την εξόφληση μέρους των δεδουλευμένων (σ.σ. ενός μηνός) των εργαζομένων, ενώ αναμένεται και η εκδήλωση των προθέσεων της κυβέρνησης για το μέλλον του Οργανισμού και της αποικιοκρατικής σύμβασης που έχει συνάψει με το Δημόσιο.
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, κ. Χρ. Στεφανίδης, δηλώνει πως «Ευχής έργο είναι στη συνάντηση της προσεχούς Παρασκευής, στην οποία θα συμμετέχουν η διοίκηση του ΟΑΣΘ και στελέχη των υπουργείων Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των Οικονομικών, να τεθούν επί τάπητος το παρόν και το μέλλον του Οργανισμού και να δοθούν οι οριστικές λύσεις».
Επισήμανε ότι η διοίκηση του ΟΑΣΘ θα παρουσιάσει το ολοκληρωμένο σχέδιο που έχει καταρτίσει και που αφορά στην εφαρμογή νέας τιμολογιακής πολιτικής, από την 1η Ιανουαρίου του 2017, στον επαναπροσδιορισμό των δρομολογίων που εκτελούνται, αλλά και στον επαναϋπολογισμό των δαπανών του Οργανισμού, για μισθοδοσία και μετόχους.
«Θέλουμε οι επιβάτες του ΟΑΣΘ να συνεχίσουν να καταβάλλουν το πιο φθηνό εισιτήριο στην χώρα μεν, και θα το πετύχουμε, αλλά πρέπει να εξορθολογιστεί το κόστος του δε, έτσι ώστε ο Οργανισμός να συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα», επισήμανε ο κ. Στεφανίδης.
Ανέφερε, ότι μέσα από τις επαφές εκπροσώπων φορέων της πόλης, με το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προκύπτει, ότι τελικά σήμερα θα κατατεθούν σε «ασφαλή» λογαριασμό 3 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να πληρωθούν οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ, το ένα μηνιάτικο, από τα δύο που τους οφείλονται.
Αναφορικά με την προσφυγή στη Δικαιοσύνη, ο κ. Στεφανίδης υπογράμμισε: «Αναβλήθηκε η συνάντηση με τους νομικούς συμβούλους, αλλά θα συνεχιστεί την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι» και πρόσθεσε: «Είμαστε υποχρεωμένοι να βρούμε λύση και να πάψει η επίσχεση εργασίας που κοστίζει στον Οργανισμό 170.000 ευρώ ημερησίως».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.