Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2016

Σπίρτζης: «Δεν θα ανεχθούμε καταλήστευση του δημοσίου από ΟΑΣΘ»

«Δεν πρόκειται να διατηρηθεί το καθεστώς καταλήστευσης του ελληνικού δημοσίου από τον ΟΑΣΘ, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, αναφερόμενος στο ζήτημα του ΟΑΣΘ, για το οποίο υπογράμμισε πως πρέπει να δοθεί άμεση λύση.

«Δεν είμαστε στην λογική των αποσπασματικών λύσεων. Δεν πρόκειται να διατηρηθεί το καθεστώς καταλήστευσης του ελληνικού δημοσίου (ΟΑΣΘ). Θα προχωρήσουμε για να δώσουμε μία οριστική λύση στο ζήτημα των αστικών συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, πριν ολοκληρωθεί το Μετρό», τόνισε ο κ. Σπίτζης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Αlpha 9,89. 
Παράλληλα, εξήγησε πως η περαίωση της σύμβασης είναι αορίστου χρόνου, αφού θα γίνει μετά το τέλος του Μετρό της Θεσσαλονίκης και τις όποιες επεκτάσεις του. «Πρόκειται για παράνομη διαδικασία. Δεν στέκει αυτό το πράγμα. Δεν ξέρω αν η τότε κυβέρνηση έστειλε τη σύμβαση στο Ελεγκτικό Συνέδριο. Τέτοιες συμβάσεις εκατομμυρίων, δεν τις έχει πιάσει κανείς», ανέφερε.
«Αν κάποιοι ποντάρουν στο ότι θα πιέσουν την κυβέρνηση μέσω των εργαζομένων του ΟΑΣΘ στους οποίους χρωστούν δύο μήνες, ενώ τα μερίσματά τους τα έχουν πάρει, να βγει από το μυαλό τους. Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε. Τους κάναμε πρόταση να δώσουμε 1-2 μήνες προκαταβολικά απευθείας στους λογαριασμούς των εργαζομένων και δεν το δέχτηκαν. Δεν θα υποχωρήσουμε.

Είχαμε τις συμβάσεις Σουφλιά. Όριζαν ότι σε έξι μήνες θα είχαν τελειώσει οι απαλλοτριώσεις και σε άλλους έξι οι αρχαιολογικές εργασίες και μεταφορές δικτύων. Αυτό δεν μπορούσε να γίνει. Στη συνέχεια έγιναν οι αναθεωρήσεις από την προηγούμενη κυβέρνηση. Δεν άλλαξαν οι όροι στην διαπραγμάτευση. Στο σήμερα οι διεκδικήσεις των εργολάβων ήταν πάνω από 1,2 δις. Έγινε διαπραγμάτευση και θα τους αποδώσουμε 700 εκατ. λιγότερα από τις διεκδικήσεις τους. Αυτό βαφτίζεται από τη Ν.Δ. πανωπροίκι. Αν είναι να πάμε μαζί στον εισαγγελέα και να διεκδικήσουμε πολιτικές και ποινικές ευθύνες», κατέληξε ο υπουργός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.