Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

«Θέλουν τη διάλυση του Οργανισμού οι του ΟΑΣΘ»;

«Θα πιστέψει κανείς ότι οι του ΟΑΣΘ θέλουν, με κάθε τρόπο, να διαλυθεί ο Οργανισμός, ή να αποκτήσουμε δημόσιες συγκοινωνίες!», σχολιάζει η καλή ενημερωτική ιστοσελίδα salonicanews.com, την απόφαση της διοίκησης του Οργανισμού να εξαγγείλει εν μέσω απεργιών, επισχέσεων, νέκρωσης των αστικών συγκοινωνιών και φοβερής ταλαιπωρίας των Θεσσαλονικέων, την αύξηση της τιμής στην κάρτα μηνιαίων διαδρομών κατά 70% περίπου και την ανατίμηση σε όλες τις τιμές των εισιτηρίων από 1ης Ιανουαρίου.

Παραθέτουμε στη συνέχεια ολόκληρο το σχόλιο της salonicanews.com που έχει ως εξής:
«Θα πιστέψει κανείς ότι οι του ΟΑΣΘ θέλουν, με κάθε τρόπο, να διαλυθεί ο Οργανισμός, ή να αποκτήσουμε δημόσιες συγκοινωνίες! Διαφορετικά πώς να εξηγηθεί η πρόταση της διοίκησης προς το υπουργείο;
Αυξήσεις στα εισιτήρια και -κυρίως- στις μηνιαίες κάρτες πολλαπλών διαδρομών θα... λύσουν το οικονομικό πρόβλημα, σύμφωνα με τη διοίκηση του ΟΑΣΘ! Αυτοί κάνουν τα πάντα για να τους βρίζει όλη η πόλη!
Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ έκανε γνωστά τα σχέδια για τον εξορθολογισμό στα δρομολόγια και για τον επαναϋπολογισμό των δαπανών, αναφορικά με τη μισθοδοσία των εργαζομένων και την πληρωμή των μετόχων, αλλά και τη νέα τιμολογιακή πολιτική του Οργανισμού.
Ο κ. Στεφανίδης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, επισήμανε ότι η τιμολογιακή πολιτική που σχεδιάζεται να ισχύσει από την 1η Ιανουαρίου του 2017, θα είναι τριζωνική και -όπως υποστήριξε- δεν θα αφορά σε μεγάλες αλλαγές από την τρέχουσα που εφαρμόζεται.
Όπως ενδεικτικά ανέφερε, για τους χρήστες της αστικής συγκοινωνίας που διανύουν ως και 6χλμ, το κόστος του εισιτηρίου από 1 ευρώ που είναι σήμερα θα κυμαίνεται στα 0,97-0,98 λεπτά(προφανώς τα ρέστα θα τα δίνουν τα... μηχανήματα των λεωφορείων), από 6χλμ ως και 15 χλμ θα ανέρχεται στο 1 ευρώ, όπως είναι και σήμερα, από 15 χλμ ως και 25 χλμ στο 1,15-1,17 ευρώ (να δω γιαγιά να ψάχνει τα 17 λεπτά και τι στον κόσμο) και από 25 χλμ και απεριόριστα θα παραμείνει στα 2 ευρώ. 
Αναπροσαρμογές και στη μηνιαία κάρτα που προμηθεύονται οι χρήστες της αστικής συγκοινωνίας στο νομό Θεσσαλονίκης, αναμένεται να ισχύσουν από το νέο έτος. Κι αυτές είναι οι σημαντικότερες, αφού όλος ο κόσμος αυτές αγοράζει. Αφού είπε το παραμύθι ότι «ύστερα από επτά χρόνια που δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στην τιμή της», έσκασε το παραμύθι:
«Σχεδιάζουμε να αυξήσουμε το κόστος της από τα 30 ευρώ, σε 47ευρώ-48 ευρώ. Καμία αλλαγή δεν προβλέπεται στην τιμή των καρτών εξαμήνου και έτους»!
Σχετικά με τον εξορθολογισμό των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, ο κ. Στεφανίδης σημείωσε ότι οι επεκτάσεις που αποφασίστηκαν το 2003 και το 2011 καταγράφουν πληρότητες 10%-15% και άρα «πρέπει να γίνουν αναπροσαρμογές». Με απλά λόγια, θα κοπούν δρομολόγια και θα φθάσουμε σε καταστάσεις... προ ΚΤΕΛ για τα χωριά του νομού!
Στο πλαίσιο αυτό, είπε, ότι θα ενισχυθούν με περισσότερα δρομολόγια οι γραμμές του κέντρου, που παρουσιάζουν πληρότητες άνω του 35%. Μεταξύ αυτών, ενδεικτικά ανέφερε τις γραμμές των 3,8, 10, 31,57 και 58. Όπως διευκρίνισε, οι γραμμές που παρουσιάζουν πληρότητα άνω του 35% θα ενισχυθούν με ένα ακόμα λεωφορείο, με πληρότητα 45%-60% με δύο αστικά και με 60% με τρία λεωφορεία επιπλέον.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Στεφανίδης είπε ότι «δεν δέχτηκε ακόμη τηλεφώνημα από το γραφείο του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων», προσθέτοντας πως «η σημερινή ανακοίνωση του Οργανισμού, είναι πλήρης, επί της ουσίας και τεκμηριωμένη, και άρα εκτιμώ ότι οι οριστικές λύσεις για τα ζητήματα του Οργανισμού, είναι θέμα χρόνου να δοθούν».

Ό,τι και να πούμε, είναι λίγο...».

Πηγή: http://www.salonicanews.com/2016/09/blog-post_178.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.