Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου 2016

Απέτυχε η εκλογή Συμπαραστάτη στην Περιφέρεια Κ.Μακεδονίας

Απέτυχε και πάλι σήμερα για 2η φορά η  προσπάθεια εκλογής Συμπαραστάτη του Πολίτη και της Επιχείρησης στην  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς κανένας από τους δύο υποψήφιους, που ήταν ο Κλεόβουλος Θεοτόκης και ο Μιχάλης Τρεμόπουλος, δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις ψήφους  των δύο τρίτων του σώματος.

Στη σημερινή ψηφοφορία ο αντιπρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Κλεόβουλος Θεοτόκης πήρε 38 ψήφους, ενώ ο δεύτερος υποψήφιος, Μιχάλης Τρεμόπουλος έλαβε 12 ψήφους και υπήρξαν οχτώ λευκά ψηφοδέλτια και τέσσερα άκυρα.
Από την ψηφοφορία απείχαν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ενώ απουσίαζαν έξι περιφερειακοί σύμβουλοι. Συνολικά ψήφισαν 62 περιφερειακοί σύμβουλοι.
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων, ο κ. Θεοτόκης επισήμανε ότι είναι δυστύχημα που οι πολίτες της Κεντρικής Μακεδονίας δε θα έχουν τις υπηρεσίες ενός Συμπαραστάτη. «Εύχομαι κάποιος άλλος στο μέλλον να καταφέρει να συγκεντρώσει την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία. Το ποσοστό περίπου 60% που έλαβα είναι πολύ καλό», τόνισε και ευχαρίστησε τους περιφερειακούς συμβούλους.

Ο κ. Τρεμόπουλος τόνισε ότι «ο Συμπαραστάτης δεν είναι κομματικό ή παραταξιακό ζήτημα. Πρέπει να υπάρξει διαβούλευση της πλειοψηφίας με τη μειοψηφία και να υπάρξει συναίνεση. Δεν είναι τυχαίο ότι Συμπαραστάτης εξελέγη μόνο σε επτά από τις 13 Περιφέρειες». Ο κ. Τρεμόπουλος δήλωσε ότι και την επόμενη φορά που θα προκηρυχθεί η θέση θα είναι υποψήφιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.