Πέμπτη 25 Μαΐου 2023

Το έγκλημα με το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού συνεχίζεται...

Πόσα παιδιά πρέπει ακόμη να σκοτωθούν μέχρι οι τρεις αρμόδιοι (Δήμος Θερμαϊκού, Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και ΟΑΣΘ) να συγκινηθούν και να πάρουν μέτρα για την προστασία της ζωής και της ακεραιότητας των μαθητών του 1ου ΓΕΛ ΘερμαΪκού; Παρά τις προειδοποιήσεις των γονιών, ένας ακόμη μαθητής βρήκε τραγικό θάνατο στην άσφαλτο, πηγαίνοντας στο σχολείο του. Μα τόση αναλγησία, τέτοια αδιαφορία.....

Μαθητής της Γ’ Λυκείου του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού ήταν ο 18χρονος οδηγός μηχανής που έχασε τη ζωή του το πρωί της Τετάρτης, όταν η μηχανή του εξετράπη της πορείας της και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο αγωγό αποχέτευσης με αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό του.

Το τροχαίο δυστύχημα συνέβη στην προέκταση της 28ης Οκτωβρίου, με κατεύθυνση από Πλαγιάρι προς Θεσσαλονίκη, ενώ ο άτυχος μαθητής πήγαινε με τη μηχανή του στο σχολείο για να συμμετάσχει στις ενδοσχολικές εξετάσεις, ενώ σε λίγες ημέρες θα έδινε μαζί με τους συμμαθητές του πανελλαδικές εξετάσεις.

Σοκαρισμένη η κοινωνία

Η σχολική κοινότητα του 1ου ΓΕΛ Θερμαϊκού είναι σοκαρισμένη από το γεγονός. Οι εξετάσεις για αύριο Πέμπτη και για την Παρασκευή αναβλήθηκαν, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες στο σχολείο αναμένεται να βρεθεί τις επόμενες ημέρες κλιμάκιο ψυχολόγων.

Το 1ο ΓΕΛ Θερμαϊκού βρίσκεται εκτός αστικού ιστού και σε αυτό φοιτούν παιδιά από τις περιοχές της Περαίας, των Νέων Επιβατών και της Αγίας Τριάδας, περιοχές αρκετά μακριά από το σχολείο.

Γονείς, μαθητές και καθηγητές βρίσκονται εδώ και μήνες σε κινητοποιήσεις διαμαρτυρόμενοι για το γεγονός ότι δεν υπάρχει σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των μαθητών προς και από το σχολείο, με αποτέλεσμα να στοιβάζονται στα λιγοστά αστικά λεωφορεία, ενώ για να περάσουν στην στάση του λεωφορείου διασχίζουν οδό ταχείας κυκλοφορίας χωρίς φανάρι και διάβαση.

Το ξεπούλημα στα συμφέροντα

Κι όμως, οι διοικήσεις του Δήμου Θερμαϊκού και της Περιφέρειας, αντί να διασφαλίσουν τον πιο πρόσφορο χώρο που υπάρχει στην περιοχή, το κάμπινγκ της Αγίας Τριάδας, για τη δημιουργία κατάλληλου και ασφαλούς κτιρίου που θα στέγαζε εκεί το 1ου ΓΕΛ, κοίταζαν πως θα συμπράξουν στο ξεπούλημα του χώρου σε μεγάλα συμφέροντα.

Όπως έγραψε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του σχολείου Αλίκη Μαρτζοπούλου, «σήμερα στις 8 το πρωί χάθηκε ο μαθητής Γ.Π. ο οποίος ήταν καθοδόν για το σχολείο να πάει να γράψει εξετάσεις.

Με την μηχανή του προσέκρουσε σε αγωγό στην στροφή Πλαγιαρίου… Ένα προαναγγελλόμενο γεγονός αλλά δυστυχώς ελπίδα για τα παιδιά μας ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ…. ΦΩΝΑΖAΜΕ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΩΡΑ…

Ήταν μέλος του 15μελούς του σχολείου που μετείχε στις συγκεντρώσεις μας. Συλλυπητήρια στους γονείς του και κουράγιο στα παιδιά και εμάς τους γονείς που θα ζούμε καθημερινά με την αγωνία αν τα παιδιά μας θα φτάσουν και θα γυρίσουν ΣΩΑ από το ΣΧΟΛΕΙΟ!».

Όπως επισημαίνουν οι γονείς του σχολείου, αν περιφέρεια, δήμος και ΟΑΣΘ είχαν ακούσει τις αγωνιώδεις διαμαρτυρίες και εκκλήσεις τους και είχαν τοποθετήσει σχολικά λεωφορεία για τους 285 μαθητές του σχολείου, τότε ο 18χρονος Γιώργος δεν θα αναγκαζόταν να οδηγήσει στις 8 το πρωί τη μηχανή του για να πάει να δώσει εξετάσεις, θα ήταν υγιής με τους συμμαθητές του και με την οικογένεια του.

Λίγους μήνες μετά το τραγικό σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη συνεχίζουμε και θρηνούμε νέους ανθρώπους λόγω της ανεπάρκειας του κράτους να προστατέψει τους πολίτες του".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.