Τετάρτη 17 Μαΐου 2023

Εκδήλωση της ΕΔΥΕΘ για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Γρ. Λαμπράκη

 


Η Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη Θεσσαλονίκης - ΕΔΥΕΘ, στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη για τα 60 χρόνια από τη δολοφονία του Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ Γρηγόρη Λαμπράκη, πραγματοποιεί συγκέντρωση τιμής, μνήμης και συνέχισης του αγώνα στις 22 του Μάη, στις 19:00πμ στο μνημείο του Γρηγόρη Λαμπράκη, στη διασταύρωση των οδών Ερμού και Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Η ΕΔΥΕΘ καλεί τα σωματεία των εργαζόμενων και των συνταξιούχων, τους φοιτητικούς συλλόγους, τις οργανώσεις των γυναικών και της νεολαίας, τους φορείς του λαού της πόλης να πάρουν μαζικά μέρος στην εκδήλωση, να ενισχύσουν τη δράση του αντιπολεμικού - αντιιμπεριαλιστικού κινήματος ειρήνης.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΔΥΕΘ:

 "Ο Γρηγόρης Λαμπράκης δολοφονήθηκε στη Θεσσαλονίκη στις 22 Μάη του 1963, από τους παρακρατικούς μηχανισμούς του επίσημου μετεμφυλιακού κράτους και το Παλάτι, γιατί αγωνιζόταν ενάντια στον ιμπεριαλισμό και τους πολέμους που γεννά, για την ειρήνη, τη φιλία και τη συνεργασία των λαών. Ο Λαμπράκης είχε μεταβεί στην πόλη μας με την ιδιότητα του Αντιπροέδρου της ΕΕΔΥΕ, για ομιλία σε εκδήλωση της Επιτροπής Ειρήνης στη Θεσσαλονίκη, συνεχιστής της οποίας είναι σήμερα η ΕΔΥΕΘ.

Εξήντα χρόνια μετά τη δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη τα τύμπανα του πολέμου ηχούν πολύ δυνατά στην περιοχή μας. Οξύνονται οι ανταγωνισμοί ανάμεσα στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλοκή δεκάδων άλλων κρατών για τον έλεγχο των πλουτοπαραγωγικών πηγών, των αγορών, των σφαιρών επιρροής. Ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος που μαίνεται στο ουκρανικό έδαφος ανάμεσα στις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και τη Ρωσία, κλιμακώνεται επικίνδυνα, απειλείται η γενίκευσή του, με ολέθριες συνέπειες για τους λαούς. Παραμένουν και πολλαπλασιάζονται οι δεκάδες θερμές εστίες στη Μέση Ανατολή, στον Περσικό Κόλπο, στη Βόρεια Αφρική, στα Βαλκάνια.

Η ΕΕΔΥΕ καλεί το λαό να δυναμώσει τη πάλη για να κλείσουν οι αμερικανονατοϊκές βάσεις. Να σταματήσει αμέσως η συμμετοχή και η εμπλοκή της Ελλάδας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και αλλού. Κανένα ελληνικό στρατιωτικό σώμα να μη σταλεί στην Ουκρανία. Κανένας Έλληνας στρατιωτικός εκτός συνόρων, να γυρίσουν πίσω. Να σταματήσει η αποστολή εφοδίων και μέσων στην Ουκρανία. Αγώνας για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την ευημερία, την αμοιβαία και επωφελή συνεργασία των λαών! Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη τιμή στη μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη και των αμέτρητων άλλων αγωνιστών του λαού μας!"


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.