Τρίτη 16 Μαΐου 2023

Κηδεύεται σήμερα ο "Συμπαραστάτης του Δημότη" Θοδωρής Τζίνας


Στις 4:30 το απόγευμα σήμερα Τρίτη 16 Μαίου, γίνεται από τον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Επανομής η νεκρώσιμη ακολουθία για τον εξαίρετο αγωνιστή για τη δικαιοσύνη, τον συνάνθρωπο, το περιβάλλον και την αλήθεια, Θοδωρή Τζίνα, Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης του Δήμου Θερμαϊκού, που έφυγε χτες σε ηλικία μόλις 55 ετών, νικημένος μετά τη σκληρή μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα με την επάρατη ασθένεια.

Ο Θοδωρής Τζίνας, μία ευγενική φυσιογνωμία, που κέρδιζε τους πάντες με το χαμόγελό του, την προσήνεια και την ευγένεια που τον χαρακτήριζαν, γεννήθηκε το 1967 στην Επανομή όπου κατοικούσε. Σπούδασε βιολογία και έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Περιβάλλον (master «Διαχείρηση Αποβλήτων»). Επίσης είχε επιμορφωθεί μεταξύ άλλων στα «Συστήματα Διαχείρισης Ποιότητας - ΙSO 9000» και στην «Επικοινωνία και Επίλυση Συγκρούσεων - Λήψη Αποφάσεων». Είχε μακρά επαγγελματική εμπειρία στον ιδιωτικό τομέα, σε βιομηχανία τροφίμων και ως εκπαιδευτικός. Από το 2000 υπηρετούσε στο Υπουργείο Εργασίας ως Επιθεωρητής Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία. Είχε ειδικευθεί και ασχοληθεί ιδιαίτερα με την εξέταση καταγγελιών για εργασιακά θέματα, ενώ επίσης είχε συμμετάσχει σε προγράμματα με αντικείμενο την απλούστευση και ψηφιοποίηση των διαδικασιών και την αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του Δημοσίου.

Έχοντας πολυσχιδή κοινωνική και πολιτική δραστηριότητα, ασχολήθηκε ενεργά ως επιτελικό στέλεχος στη δημιουργία της δημοτικής παράταξης "Συμπολιτεία Θερμαϊκού", με την οποία εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος, θέση την οποία υπηρέτησε την περίοδο 2017-2019 με πάθος, αυταπάρνηση και με γνώμονα πάντα την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων του Δήμου Θερμαϊκού και των δημοτών του.

Σε αναγνώριση της τεράστιας συνεισφοράς του και της αγάπης του για τον άνθρωπο, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού τον εξέλεξε ομόφωνα στις 12 Φεβρουαρίου 2020 στη θέση του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης, από όπου μπόρεσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του σε δεκάδες συμπολίτες, βοηθώντας να βρουν το δρόμο της επίλυσης τα προβλήματα, μικρά και μεγάλα που αντιμετώπιζαν. Η ανάδειξη στη θέση εκείνη του Θοδωρή Τζίνα έχει τη σημασία της, ενδεικτική της προσωπικότητά του, δεδομένου ότι η επιλογή του έγινε μεταξύ 11 υποψηφίων, ενώ τον υπερψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι και από τις οκτώ δημοτικές παρατάξεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.