Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ποιος ο βουλευτής με το ένα εκατ. ευρώ;



Τα στοιχεία του βουλευτή, ο οποίος φέρεται να κατέθεσε τον περασμένο Μάιο 1 εκατ. ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ζήτησε με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής για το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος», Παναγιώτη Νικολούδη, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής για το «πόθεν έσχες» των πολιτικών, Βαγγέλης Αργύρης.
Τη σχετική αναφορά για τον εν λόγω βουλευτή έκανε χθες, χωρίς να τον κατονομάσει, ο κ. Νικολούδης κατά την ενημέρωση της Επιτροπή Θεσμών του κοινοβουλίου για τους ελέγχους της Ανεξάρτητης Αρχής.
«Δεν ξέρουμε αν νόμιμα ή παράνομα έγινε η κατάθεση του χρηματικού ποσού στο εξωτερικό από τον βουλευτή, ούτε ποιος είναι, καθώς αφορά τις φορολογικές δηλώσεις του 2011 των πολιτικών, οι οποίες είναι ακόμα υπό διερεύνηση. Πάντως, ο κ. Νικολούδης όφειλε να είχε επικοινωνήσει και να είχε στείλει στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής όλα τα στοιχεία που προέκυψαν για τον βουλευτή, προκειμένου να γίνει διασταύρωση στοιχείων και να διαπιστωθεί αν το έμβασμα στο εξωτερικό έχει δηλωθεί στη φορολογική του δήλωση, το 2011», δήλωσε για το θέμα ο κ. Αργύρης, ο οποίος κατά πληροφορίες θα επιδιώξει να έχει και τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Νικολούδη.
Την ίδια ώρα έξι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ ζήτησαν από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Γρηγόρη Νιώτη, να δώσει η Βουλή το όνομα του βουλευτή, έτσι ώστε να μην αιωρούνται σκιές σε βάρους του συνόλου των βουλευτών.
Ο κ. Νιώτης διαβεβαίωσε τους βουλευτές που τον επισκέφθηκαν, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο, Θανάση Οικονόμου, Μιχάλη Κατρίνη, Φραγκίσκο Παρασύρη, Νάντια Γιαννακοπούλου και Αφροδίτη Παπαθανάση, ότι θα κινηθούν άμεσα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.