Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου 2012

Να υπάρξει και στο δήμο Θερμαϊκού διανομή κολατσιού σε μαθητές


Εκεί μας οδήγησε δυστυχώς η πολιτική συγκυβέρνησης και τρόϊκας, να
επαναλαμβάνεται το κατοχικό φαινόμενο της διανομής συσσιτίου στους μαθητές
Η ανάγκη να ακολουθήσει ο δήμος Θερμαϊκού το παράδειγμα άλλων δήμων και να λάβει μέτρα για τη διανομή πρωινού σε μαθητές που στερούνται κολατσιού λόγω της οικονομικής συγκυρίας, επισημάνθηκε στη διάρκεια της τελευταίας συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού.
Το θέμα, το έφερε ο δημοτικός σύμβουλος του συνδυασμού «Μπροστά Μαζί» κ. Βαγγέλης Κουκουρίγκος, ρωτώντας τη διοίκηση του δήμου εάν προχώρησε σε καταγραφή των μαθητών της περιοχής, όλων των βαθμίδων της εκπαίδευσης, που υποσιτίζονται λόγω της οικονομικής κρίσης και εάν πρόκειται να κάνει κάτι επ΄αυτού.

Απαντώντας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Γιάννης Βασιλειάδης δήλωσε ότι από την καθημερινή σχεδόν επαφή που έχει με τους διευθυντές των σχολείων και στις οκτώ δημοτικές κοινότητες του Θερμαϊκού, αλλά και με τις ενώσεις Γονέων και Κηδεμόνων, δεν του αναφέρθηκε κάποιο τέτοιο περιστατικό. Για να προσθέσει ότι στην απευκταία περίπτωση που εμφανιστούν παρόμοια φαινόμενα στην περιοχή, σίγουρα ο δήμος θα μεριμνήσει σχετικά.
Στο σημείο αυτό η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Ενότητα» κ. Ντίνα Μώραλη παρατήρησε ότι από μία συνολική εικόνα που έχει, όντως υπάρχει πρόβλημα σε πάρα πολλές πλέον οικογένειες και της περιοχής. Γιαυτό και πρότεινε να υπάρξει πρόβλεψη για κάποιο ποσό που θα μπορούσε να διατεθεί αμέσως στην περίπτωση που εμφανιστούν τέτοια περιστατικά.

Ο δήμος Θεσσαλονίκης
Όπως είναι γνωστό, ο δήμος Θεσσαλονίκης αποφάσισε να προχωρήσει σε ένα πρόγραμμα διανομής πρωϊνού σε 600 μαθητές που πάνε στα σχολεία χωρίς πρωϊνό, λόγω της ανέχειας στην οποία έχουν περιέλθει οι οικογένειές τους από την οικονομική κρίση.
Ο δήμος Θεσσαλονίκης, που ενέκρινε για το σκοπό αυτό το ποσό των 32.000 ευρώ,  κατέγραψε τις τελευταίες εβδομάδες 600 μαθητές που στερούνται πρωινού, φαγητού ενώ στο σύνολο των μαθητών όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (33.500) ο αριθμός αυτός αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,9% των μαθητών του δήμου Θεσσαλονίκης. Το ποσοστό αυτό είναι μεγαλύτερο μεταξύ των παιδιών του δημοτικού σχολείου (2,8%) και του γυμνασίου (2,16%) και μικρότερο ανάμεσα σε εκείνα της τεχνικής εκπαίδευσης (1,42%) και του λυκείου (0,75%).
Το πρόγραμμα θα εφαρμοστεί σε όλη τη διάρκεια  της σχολικής χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.