Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012

"Θέατρο" υποδούλωσης και μιζέριας


Κακοπαιγμένο «θέατρο» από την κομπανία της συγκυβέρνησης, προκειμένου να πείσουν τον ελληνικό λαό αλλά και τις κοινοβουλευτικές ομάδες των τριών κομμάτων που μας κυβερνούν, να δεχτούν αδιαμαρτύρητα τα νέα, εφιαλτικά μέτρα τα οποία εκβιαστικά μας επιβάλει η τρόϊκα, οδηγώντας για μία δεκαετία τουλάχιστον – και βάλε- τη χώρα μας στη φτώχεια, τη μιζέρια και τη δυστυχία.

Το πρωί της Δευτέρας ο Λουκάς Παπαδήμος βλέπει το κλιμάκιο της τρόικας. Το απόγευμα θα συνεδριάσουν ξανά οι αρχηγοί. Ο Γιώργος Παπανδρέου θα ζητήσει να γίνει τηλεδιάσκεψη με τους επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. Τα πάντα για να φανεί πως γίνεται διαπραγμάτευση. Την ώρα που οι ίδιοι οι αρχηγοί κάνουν ό,τι περνά από το χέρι τους για να περάσουν στην κοινή γνώμη το τελεσίγραφο. "Υπάρχει σχέδιο να μας διώξουν από το ευρώ" τους είχε προλάβει όλους, με συνέντευξή της σε κυριακάτικη εφημερίδα, η ελληνίδα επίτροπος, Μαρία Δαμανάκη. "Σχέδιο Α υπογράφουμε, σχέδιο Β χρεοκοπούμε" είπε ο Γιώργος Παπανδρέου στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ. 
Οι αρχηγοί "παρήγγειλαν", μάλιστα, από τον Λουκά Παπαδήμο να ετοιμάσει μια έκθεση για το τι θα σημαίνει για τους πολίτες η χρεοκοπία Πως αλλιώς θα περάσουν από την κοινή γνώμη και τις κοινοβουλευτικές τους ομάδες το "πακέτο" στο οποίο συμφώνησαν την Κυριακή;
 
-  "Κούρεμα" των μισθών στο δημόσιο κατά 22%! Όλων, όχι μόνο των κατώτατων.   
-   Περικοπή των επικουρικών συντάξεων και απολύσεις στο Δημόσιο τομέα
-   Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων στις ΔΕΚΟ και όλων των κλαδικών.
-   Διατήρηση των δώρων και των ειδικών μισθολογίων μέχρι τον... Ιούνιο, που θα γίνει νέο "ταμείο"!
-   Νέα εισπραχτικά μέτρα ύψους 3 δις ευρώ, τα οποία μένει να διευκρινιστούν. Η τρόικα θέλει να οριστούν και να μπουν  στο κείμενο που θα υπογράψουν οι αρχηγοί.
 -   Ενίσχυση των τραπεζών με αντάλλαγμα κοινές μετοχές, αλλά χωρίς το δημόσιο να ορίζει διοικήσεις.
 
Κατόπιν αυτών δεν είναι παράξενο που ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Καρατζαφέρης προσπαθούν να πείσουν τον Αντώνη Σαμαρά να συναινέσει στην παράταση του βίου της συγκυβέρνησης για έναν χρόνο. "Πως θα πάμε στις γειτονιές" αναρωτιούνται στελέχη του ΠΑΣΟΚ. Ήδη η επιλογή του Γιώργου Παπανδρέου να συγκαλέσει σχεδόν μεσάνυχτα Κυριακής πολιτικό συμβούλιο προκάλεσε την αντίδραση πολλών μελών του οργάνου που είδαν προσπάθεια να καταστούν όλοι συνυπεύθυνοι.

Με στοιχεία από το «Πρώτο Θέμα»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.