Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

Μέτρα κατά της ακρίβειας, ζητούν δήμαρχοι και φορείς της Θεσσαλονίκης


Δήμαρχοι από αρκετούς δήμους του νομού Θεσσαλονίκης αλλά και εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, πήραν μέρος στη μεγάλη σύσκεψη κατά της ακρίβειας, που πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου την περασμένη Δευτέρα, ζητώντας με ψήφισμά τους να ληφθούν από την κυβέρνηση κατεπειγόντως μέτρα για το πάγωμα των τιμών των προϊόντων, ιδιαίτερα των τροφίμων, αλλά και των τιμολογίων των ΔΕΚΟ.

Οι συμμετέχοντες, περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα την τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι πολίτες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη να υπάρξει αντιστοίχιση μισθών και τιμών.
Στη σύσκεψη, πήρε μέρος και ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, ο οποίος, ενημερώνοντας το απόγευμα της Τρίτης το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, υπογράμμισε ότι είναι τραγικό, την ώρα που μειώνονται ραγδαία οι μισθοί και οι συντάξεις, οι τιμές των προϊόντων στα ράφια να αυξάνονται συνεχώς. Ενώ παράλληλα επισήμανε ότι θα πρέπει να μειωθεί ο ΦΠΑ στα προϊόντα άμεσης ανάγκης, αλλά και οι καταναλωτές να αγοράζουν ελληνικά προϊόντα.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Μαυρομάτης επικρότησε τη συνάντηση και τα αποτελέσματά της, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα έπρεπε να είχε αναληφθεί νωρίτερα πρωτοβουλία από την τοπική αυτοδιοίκηση για τον περιορισμό των τιμών. «Ο κόσμος στενάζει. Σε όλα τα ράφια των σούπερ-μάρκετ μπαίνει καπέλο στα προϊόντα. Και όλα τα είδη θα ανέβουν κι΄άλλο με το νέο μνημόνιο», είπε.
Στη σύσκεψη, που έγινε στο δημαρχείο Κορδελιού-Ευόσμου, πήραν μέρος εκτός από τον δήμαρχο κ. Στάθη Λαφαζανίδη, που είχε τη σχετική πρωτοβουλία και οι:  
Ο εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως-Σταυρουπόλεως π. Παναγιώτης Κωτούλας, οι Βουλευτές Κώστας Γκιουλέκας και,Ιωάννης Ιωαννίδης, η εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Φάνη Παπά, οι δήμαρχοι Αμπελοκήπων κ. Λάζαρος Κυρίζογλου, Θερμαϊκού Ιωάννης Αλεξανδρής,  Παύλου Μελά Διαμαντής Παπαδόπουλος, ο Αντιδήμαρχος  Λαγκαδά Ιωάννης Κολασίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Βενιαμίν Καρακωστάνογλου, ο εκπρόσωπος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Αριστείδης Μαλαματάρης, ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ Λεωνίδας Ναθαναηλίδης, ο πρόεδρος του  ΚΕΠΚΑ, Νικος Τσεμπερλίδης, οι εκπρόσωποι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Γιώργος Ηλιάδης και Γεωργία Πολυχρονιάδου και ο εκπρόσωπος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου, Κυριάκος Τσαλταμπασίδης,
Με το ψήφισμα που εγκρίθηκε στο τέλος της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των δήμων και των φορέων της Θεσσαλονίκης ζητούν:
- Επιβολή τιμών διατίμησης των βασικών ειδών διατροφής
-Μείωση των  τιμολογίων των ΔΕΚΟ
-Άμεση παρέμβαση του κράτους στις εταιρίες που έχουν συγκροτήσει Καρτέλ
-Εντατικοποίηση ελέγχων της αγοράς και δημοσιοποίηση των παραβάσεων και ονόματα των παραβατών.
- Μείωση του ΦΠΑ στα Ελληνικά είδη διατροφής και των τιμολογίων των  ΔΕΚΟ
- Στήριξη των Ελληνικών προϊόντων από τους απανταχού Έλληνες
-Σύσταση Ειδικού Φορέα ελέγχου τροφίμων από το χωράφι και τα σύνορα μέχρι τους καταναλωτές
- Μητρώο παραβατικότητας των επιχειρήσεων
-Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία των καταναλωτών στην Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.