Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Τσιμουδιά για την ταμπακιέρα !!


Επειδή κάποιοι επιμένουν να ξύνονται στην γκλίτσα του τσομπάνη κι επειδή μάθαμε να σηκώνουμε πάντα το γάντι, δεν μπορούμε παρά να απαντήσουμε στα όσα κάποιος αναμασά για μία ακόμη φορά σχετικά με την ακατανόητη απόφαση της πλειοψηφίας του δημοτικού συμβουλίου να προχωρήσει στην καταστροφή του πεζόδρομου της Επανομής. Και με ενυπόγραφο σχόλιο στο διαφημιστικό έντυπο που εκδίδει, μας προσάπτει κατηγορίες περί «υποκρισίας», «ανακρίβειας», «διαστρέβλωσης», «σκοπιμότητας», «καραμέλας» κλπ. Αποφεύγοντας, όμως, για μία ακόμη φορά να κάνει λόγο για την…. ταμπακέρα.

Ποια είναι η «ταμπακέρα»; Το θέμα που προέκυψε από τη στάση δύο αντιδημάρχων του δήμου Θερμαϊκού, οι οποίοι «άδειασαν» κανονικότατα τον δήμαρχο κ. Αλεξανδρή, όταν ο τελευταίος προσπαθούσε να βρει κάποια λύση στο θέμα του πεζόδρομου. Ένα θέμα για το οποίο, κάποιοι κάνουν ευσχήμως την… πάπια εδώ και ένα μήνα.
Στον «Φάρο του Θερμαϊκού», δημοσιεύσαμε τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά (http://farosthermaikou.blogspot.com/2012/01/blog-post_6756.html#more), της συζήτησης στο δημοτικό συμβούλιο της 20ης Ιανουαρίου 2012, σχετικά με την κατάργηση του πεζόδρομου της Επανομής. Όπου, ενώ ο δήμαρχος Θερμαϊκού κ. Γιάννης Αλεξανδρής, πράττοντας σωστά, ζητάει, πριν ληφθεί οποιαδήποτε απόφαση, να εκφράσουν την άποψή τους οι πολίτες της Επανομής, να γίνει μελέτη σκοπιμότητας αλλά και τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Κανονισμού, πετάγεται από τη θέση του ο αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης κ. Λαζαρίδης. Και ακυρώνοντας τον δήμαρχο, επιμένει –χωρίς να του πέφτει λόγος- «να μείνουμε στην εισήγηση του αντιδημάρχου», δηλαδή να καταστραφεί ο υπάρχον πεζόδρομος.
Για του λόγου το αληθές, παραθέτουμε το επί λέξη σχετικό απόσπασμα από τα απομαγνητοφωνημένα πρακτικά εκείνης της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου Θερμαϊκού:
-Δήμαρχος: Πρέπει να ακούσουμε και την κοινωνία της Επανομής, να ακούσουμε τους καταστηματάρχες, να ακούσουμε γενικότερα τους πολίτες της Επανομής, γιατί είναι κάτι που τους αφορά, είτε είναι μέσα στον πεζόδρομο, είτε είναι εκτός. Δεν ξέρω εάν πρέπει να αλλάξει ο τίτλος του θέματος κ. Βογιατζή, εγώ νομίζω ότι πρέπει να γίνει μελέτη σκοπιμότητας σε συνδυασμό με τον ΓΠΣ, εάν πράγματι μπορεί να γίνει αυτός ο δρόμος πραγματικά δρόμος διέλευσης, ώστε να πάψει να λέγεται πεζόδρομος. Και πιστεύω ότι θα πρέπει μαζί με τη μελέτη σκοπιμότητας να γίνει, προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία και μία διαβούλευση, όπως είπα, για να έχουμε τον παλμό. Δεν επείγει να πάρουμε την απόφαση σήμερα, εάν δεν κάνουμε πρώτα αυτό το κομμάτι, γιατί θα μας ακυρώσει την απόφαση η Περιφέρεια. Νομίζω λοιπόν θα πρέπει να γίνει μελέτη σκοπιμότητας, να πάρουμε μια απόφαση τέτοιας μορφής, σε συνδυασμό με τον Γενικό Πολεοδομικό Κανονισμό.
-Ζαβέρκος: Όταν ήρθατε στο δημαρχείο της Επανομής στη συνάντηση με τους επαγγελματίες σας είπαν ότι θέλουν να ανοίξει ο πεζόδρομος.
-Δήμαρχος: Δεν είπα κάτι άλλο εγώ. Τι θέλετε; Να την κάνουμε τώρα την διάνοιξη και να μας την ακυρώσει η Περιφέρεια;, να μην γίνει ποτέ; Αυτό θέλετε; Θα είναι άκυρη μια τέτοια απόφαση.
-Λαζαρίδης: Εγώ θέλω να προτείνω να μείνουμε στην εισήγηση του αντιδημάρχου, είναι μία δέσμευσή μας στην κοινωνία της Επανομής, το θέλει και το Τοπικό….»
Δεν σχολιάζουμε το συμπέρασμα που προκύπτει από την ανάγνωση αυτού του σημείου των πρακτικών. Το αφήνουμε να εξαχθεί από τους αναγνώστες.
Πριν κλείσουμε όμως, νοιώθουμε την ανάγκη να αναφερθούμε στην… έκπληξη που ένοιωσε ο σχολιαστής του διαφημιστικού εντύπου στα όσα γράψαμε ότι πριν προχωρήσει το γκρέμισμα του πεζόδρομου, θα έπρεπε  πρώτα να εκφράσουν τη θέλησή τους οι κάτοικοι της Επανομής. Τι κάναμε εμείς; Στην ουσία, επαναλάβαμε τα λόγια του δημάρχου κ. Αλεξανδρή πως «πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία της Επανομής». Και για να μας…. κολλήσει στον τοίχο, μας λέει περίπου ότι δεν χρειάζεται να ακολουθηθούν οι δημοκρατικές διαδικασίες και η λαϊκή θέληση, γιατί «η λαϊκή θέληση εκφράζεται με τις εκλογές». Και ποιος του λέει ότι ο λαός εκφράζει τη θέλησή του μία φορά κάθε τετραετία και μετά πέφτει και κοιμάται; Δηλαδή, με αυτή τη λογική, αφού ψηφίστηκε το ΠΑΣΟΚ το 2009 και πήρε 44% και 160 έδρες, δεν χρειάζεται η μέτρηση της λαϊκής θέλησης σήμερα, που οι δημοσκοπήσεις του δίνουν μόλις… 8% και οι βουλευτές του έγιναν λιγότεροι από 130.

Περισσότερα για την ανεκδιήγητη απόφαση καταστροφής του πεζόδρομου της Επανομής διαβάστε:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.