Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Για κάποιους που βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.....


Ενόχλησε η κριτική μας για τα όσα γράψαμε σχετικά με την εικόνα που παρουσίασε το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού, στην τελευταία του συνεδρίαση. Και βρήκαν κάποιοι την ευκαιρία να μας εγκαλέσουν για… «υποκρισία», και για κινήσεις… «εκ του πονηρού». Χωρίς όμως να λένε λέξη για την ταμπακέρα.
Τι επισημάναμε εμείς στο σχόλιό μας; Ότι - όπως αναφέρθηκε στο δημοτικό συμβούλιο - για το θέμα του πεζόδρομου της Επανομής, παρουσιάστηκε από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο μία κυριολεκτικά γραμμένη στο γόνατο εισήγηση. Χωρίς να υπάρχει μελέτη σκοπιμότητος, δίχως να έχει γίνει προηγουμένως η απαραίτητη τροποποίηση του Γενικού Πολεοδομικού Κανονισμού και το σημαντικότερο, χωρίς να έχει προηγηθεί δημόσια διαβούλευση, ώστε να εκφράσουν άποψη οι κάτοικοι της Επανομής.
Τι μας λένε όσοι ενοχλήθηκαν που λέμε τα πράγματα με το όνομά τους; Ότι δεν υπάρχει ανάγκη για διαβούλευση («Ποια είναι άραγε η ανάγκη για διαβούλευση», αναρωτιούνται με στόμφο) γιατί, λέει, αυτή ήταν η θέση της παράταξής του προεκλογικά!. Όσο για τη μελέτη σκοπιμότητος και τις αναγκαίες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις αυτές θα γίνουν…. μετά την διάνοιξη του πεζόδρομου!. Δηλαδή με την λογική αυτή, πάμε πρώτα και γκρεμίζουμε ένα σπίτι και μετά αποφασίζουμε γιατί το γκρεμίσαμε, εάν έπρεπε να το γκρεμίσουμε και τι θα χτίσουμε στη θέση του!
Και εν πάση περιπτώσει, άντε εμείς ασκήσαμε κριτική «εκ του πονηρού». Γιατί όμως δεν μπαίνουν στον κόπο να μας ενημερώσουν για τη θέση του δημάρχου κ. Γιάννη Αλεξανδρή στη συζήτηση του θέματος;
Επειδή μάλλον κάποιοι διαβάζουν επιλεκτικά αυτά που γράφουμε, αξίζει να επαναλάβουμε τη σχετική αναφορά μας:
Στο σημείο εκείνο διαπράχθηκε και μία πολύ χονδρή απρέπεια σε βάρος του δημάρχου Θερμαϊκού κ. Γιάννη Αλεξανδρή. Ο οποίος ορθά πράττοντας, όταν διαπίστωσε το αδιέξοδο που δημιουργούνταν, είπε ότι «πρώτα θα πρέπει να ακούσουμε την κοινωνία της Επανομής, να γίνει μελέτη σκοπιμότητας για το εάν πρέπει ο πεζόδρομος να γίνει δρόμος διέλευσης και μετά αποφασίζουμε την κατάργηση του πεζόδρομου». Για να πεταχτεί κάποιος από τους αντιδημάρχους και ακυρώνοντας τον δήμαρχο, να ζητήσει να γίνει δεκτή ως έχει η πρόχειρα συνταγμένη εισήγηση του κ. Γ. Βογιατζή.
Κλείνοντας πρέπει να πούμε σε αυτούς που για να μειώσουν τη σημασία των όσων γράψαμε, θεωρούν περίπου ως…. έγκλημα την προεκλογική συμμετοχή μας στο ψηφοδέλτιο του κ. Οικονομίδη (λησμονώντας οι άφρονες αυτούς που συνέβαλαν αποφασιστικά στο να βρίσκονται σήμερα στην διοίκηση του δήμου). Δεν είναι θέμα δικό μας να πούμε αν πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει ή να καταργηθεί ο πεζόδρομος της Επανομής. Δεν μας πέφτει λόγος. Εάν αποφασίσει κάτι τέτοιο στην πλειοψηφία της η κοινωνία της Επανομής, να καταργηθεί σαράντα φορές. Γιατί όμως κάποιοι φοβούνται τις δημοκρατικές διαδικασίες και τη λαϊκή θέληση; Γιατί δεν θέλουν τη δημόσια διαβούλευση και δημιουργούν τετελεσμένα γεγονότα; Γιατί κάποιοι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.