Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

"Συγκαλλιέργειες" από την Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία


Μία θαυμάσια πρωτοβουλία πήρε η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού» που σκοπό της έχει να στηριχθούν όλοι οι συνάνθρωποί μας στον τόπο τους. Πρόκειται για τις «συγκαλλιέργειες», ένα πρωτοποριακό τρόπο συμμετοχικής δραστηριότητας, που εάν πετύχει, θα δώσει την ευκαιρία να βοηθηθούν συμπολίτες μας που έχουν απόλυτη ανάγκη.

Προκειμένου να προωθηθούν οι συγκαλλιέργειες στον δήμο Θερμαϊκού, από την «Πρωτοβουλία» συγκροτήθηκε σχετική επιτροπή, η οποία προς το παρόν έχει στην διάθεσή της κάποια στρέμματα που προσέφεραν συνδημότες μας και όχι ο δήμος, όπως γίνεται σε άλλες περιοχές (π.χ. δήμος Θέρμης...  http://www.localit.gr/?p=1803 ).
Μέλη της «Πρωτοβουλίας», προσφέρθηκαν να προετοιμάσουν την γη για καλλιέργεια και να δώσουν τα φώτα τους για το τι και πως μπορεί να καλλιεργηθεί. 
Η επιτροπή περιμένει τις δηλώσεις συμμετοχής, τι μπορεί να προσφέρει ο καθένας, με ποιόν τρόπο μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια και φυσικά τις αιτήσεις όσων θα ήθελαν να καλλιεργήσουν ένα κομμάτι γης για να εξασφαλίσουν τις καθημερινές τους ανάγκες σε λαχανικά.
Ο τρόπος με τον οποίον θα γίνει η "διανομή" εργασίας, ευθυνών και γης θα εξαρτηθεί από τις αιτήσεις και τις προσφορές όλων.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ανεξάρτητη Πρωτοβουλία Πολιτών Θερμαϊκού», στις δύσκολες μέρες που περνάμε, πρέπει να στηρίξουμε ο καθένας τον διπλανό του για να μπορέσουμε να επιβιώσουμε ευπρεπώς ως ανθρώπινα όντα. 

Και Πρωτοχρονιάτικη πίτα
Στη συνέλευση της Πρωτοβουλίας αποφασίστηκε η διοργάνωση ανοιχτής εκδήλωσης, που θα συνδυαστεί με την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, το Σάββατο  21 Ιανουαρίου στις 7 μμ στο ΚΑΠΗ της Νέας Μηχανιώνας.
Θα υπάρχει μπουφές με μεζεδάκια που θα ετοιμάσουν τα μέλη και οι φίλοι της Πρωτοβουλίας (κάθε προσφορά δεκτή) και επίσης καλή παρεΐστικη κομπανία που θα συντροφέψει μουσικά.
Όσοι θέλουν να ενημερώνονται για τις; Δραστηριότητες της «Πρωτοβουλίας», μπορεί να το κάνουν από το blog: http://anexartitiprotovoulia.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.