Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Κρύο και χιόνια από την Πέμπτη


Γενικά αίθριος θα είναι σήμερα ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη με τη θερμοκρασία από 2 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Όμως από τα μέσα της εβδομάδας, αναμένεται μεταβολή του καιρού με πτώση της θερμοκρασίας, βροχές και χιονοπτώσεις όχι μόνο στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας με χαμηλό υψόμετρο.

Από αύριο Τρίτη, στην κεντρική - ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ σποραδικές καταιγίδες θα σημειωθούν κυρίως στη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της βόρειας και της κεντρικής ηπειρωτικής χώρας.
Κύριο χαρακτηριστικό του καιρού από την Τετάρτη θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας, με τον υδράργυρο να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα έως και το Σάββατο.
Τοπικές βροχές και χιονόνερο προβλέπει η ΕΜΥ για τα βόρεια της χώρας, ενώ στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι άστατος με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, αλλά και σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά δυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και σταδιακά θα στραφούν σε βόρειους-βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν στα 8 με 9 Μποφόρ (στα ανατολικά δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ).
Όπως προαναφέρθηκε, αισθητή θα είναι η πτώση της θερμοκρασίας από τα δυτικά και τα βόρεια.
Περαιτέρω πτώση αναμένεται την Πέμπτη, με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες σε πολλές περιοχές της χώρας, ενώ χιονοπτώσεις αναμένονται στα ορεινά, τα ημιορεινά, καθώς και σε πεδινές περιοχές της βόρειας χώρας.
Τα φαινόμενα τοπικά στα ανατολικά και τα νότια ενδέχεται να είναι έντονα. Σταδιακή ύφεση αναμένεται από το απόγευμα και τα βορειοδυτικά
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιανατολικά δυτικοί - νοτιοδυτικοί και στην υπόλοιπη Ελλάδα βόρειοι 6-8 και πρόσκαιρα στα πελάγη τοπικά 9 Μποφόρ.
Την Παρασκευή οι βροχές θα συνεχιστούν στις νότιες νησιωτικές περιοχές και εκεί όμως αναμένεται γρήγορη βελτίωση. Χιονοπτώσεις προβλέπονται για τα ορεινά και ημιορεινά -και πρόσκαιρα σε πεδινές περιοχές- της βόρειας χώρας.
Σε χαμηλά επίπεδα θα διατηρηθεί ο υδράργυρος και το Σάββατο, με παγετό τη νύχτα και το πρωί στα ηπειρωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.