Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αρνούνται οι εργαζόμενοι της ΔΕΗ να κόψουν το ρεύμα


Αρνούνται οι αρμόδιοι υπάλληλοι της ΔΕΗ  να εκτελέσουν τις εντολές διακοπής ρεύματος για όσους δεν έχουν πληρώσει το τέλος ακινήτων με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλος. Με κινητοποιήσεις σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου απαντά από νωρίς το πρωί και το ΠΑΜΕ.
«Υπάρχουν 20 χιλιάδες εντολές διακοπής ρεύματος κι εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να τις εκτελέσουμε», ξεκαθάρισε μιλώντας στο ρ/σ Radio 9 ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. «Ας μας απολύσουν, απάνθρωποι και δολοφόνοι δε θα γίνουμε», παρατήρησε χαρακτηριστικά και τόνισε πως οι εργαζόμενοι της Επιχείρησης είναι έτοιμοι ακόμα και για μάχες σώμα με σώμα αν χρειαστεί, προκειμένου να μην γίνουν οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση όσων δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι.

Σύμφωνα με τα της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ, για 250.000 λογαριασμούς ρεύματος με ειδικό τέλος ακινήτων που δεν έχουν πληρωθεί και έχει παρέλθει η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή της ηλεκτροδότησης, έχουν ήδη εκδοθεί 20.000 εντολές διακοπών που θα αρχίσουν να εκτελούνται από αύριο με προτεραιότητα στις περιοχές όπου η τιμή ζώνης των ακινήτων υπερβαίνει τις 2.500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Αναλυτικότερα, σύμφωνα με στοιχεία από τη ΓΕΝΟΠ:
1. Από το σύνολο των 7.500.000 λογαριασμών της ΔΕΗ που εκδίδονται κάθε δίμηνο, τέλος ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) περιλαμβάνουν οι περίπου 6.300.000.
2. Μέχρι σήμερα, από τις 10 Οκτωβρίου που βγήκε ο πρώτος λογαριασμός με ΕΕΤΗΔΕ, έχουν εκδοθεί 9.500.000 λογαριασμοί και το συνολικό ύψος των τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) φθάνει στο 1.950.000.000 ευρώ.
3. Από τους 9.500.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί οι 5.500.000 με συνολικό ύψος τελών (με ΕΕΤΗΔΕ) 1.100.000.000 ευρώ.
4. Από τους υπόλοιπους 4.000.000 λογαριασμούς με ΕΕΤΗΔΕ που δεν έχουν ακόμα πληρωθεί, οι 1.500.000 (με ύψος ΕΕΤΗΔΕ 350.000.000) έχουν λήξει και για 250.000 λογαριασμούς έχει παρέλθει και η προθεσμία των 80 ημερών για τη διακοπή ρεύματος.
Το σύστημα πληροφορικής της ΔΕΗ έχει εκδώσει ήδη 50.000 εντολές διακοπής από τις οποίες οι 20.000 έχουν προωθηθεί προς το διαχειριστή του Δικτύου για να γίνουν οι διακοπές. 
Με ανακοίνωσή της η ΓΕΝΟΠ καλεί τους τεχνικούς της ΔΕΗ που θα λάβουν τις σχετικές εντολές να τις αγνοήσουν και να εμποδίσουν και τους εργολάβους που συνεργάζονται με τη ΔΕΗ να προχωρήσουν σε διακοπές.
«Το συνδικάτο σας, σας καλεί να αγνοήσετε αυτές τις εντολές», αναφέρει συγκεκριμένα η ΓΕΝΟΠ. «Έχουμε τα στοιχεία, τις διευθύνσεις, τις συνοικίες και το ύψος του λογαριασμού για κάθε σπίτι και κάθε μαγαζάκι. Έχουμε στα χέρια μας το ιστορικό των διακανονισμών. Ένα άλλο στοιχείο είναι οι κάρτες ανεργίας. Απ' όλα αυτά μπορούμε να βγάλουμε σημαντικά συμπεράσματα που θα μας δείξουν που θα θέσουμε προτεραιότητα και που όχι».
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι η ηλεκτρική ενέργεια είναι αγαθό και δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μοχλός εκβιασμού της κοινωνίας και επικαλείται μεταξύ άλλων δηλώσεις του Επιτρόπου Ενέργειας της ΕΕ κ. Γκύντερ Έτινγκερ, ότι δεν είναι σύννομη με την ευρωπαϊκή νομοθεσία η διακοπή του ρεύματος επειδή δεν πληρώνονται φόροι.


Με κινητοποιήσεις απαντά στις εντολές διακοπής ρεύματος και το ΠΑΜΕ, με συγκεντρώσεις από τις 7.30 το πρωί σε επτά σημεία γραφείων της ΔΕΗ και συγκεκριμένα: στην Αθήνα Αγησιλάου 56-58, στον Πειραιά Αγ. Ελευθερίου 114 Καμίνια, στη Ν. Σμύρνη Αμφιθέας 84, Καποδιστρίου και Ρούμελης 1 Αλσούπολη Ν. Ιωνία, Δάσος Χαϊδαρίου Θερμοπυλών 7, Κορωπί Β. Κωνσταντίνου 33 και Ελευσίνα Ηρώων Πολυτεχνείου 108 Ελευσίνα

Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ απευθύνουν κάλεσμα μαχητικής και αποφασιστικής απάντησης, ώστε να σταματήσει κάθε προσπάθεια διακοπής ρεύματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.