Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Νέα πτώση της θερμοκρασίας και παγετός

Ζημιές προκαλεί ο παγετός στους αγρότες
Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει σήμερα ο υδράργυρος. Ισχυρός παγετός αναμένεται και τη νύχτα στα ηπειρωτικά, ενώ στα ανατολικά και νότια θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο και χιόνια στα ορεινά-ημιορεινά. Κλειστά λόγω του παγετού έμειναν τα σχολεία στη Φλώρινα, καθώς το θερμόμετρο έπεσε στους -24 βαθμούς!. Πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και χιονοπτώσεις στα ορεινά σχεδόν όλης της χώρας συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.
Λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες θα σημειωθούν στη Θεσσαλονίκη, όπου οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και στα θαλάσσια μέχρι 6 μποφόρ και το θερμόμετρο θα δείξει από μείον 03 έως 4 βαθμούς Κελσίου.
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις οι οποίες από το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα είναι πιθανό να σημειωθεί χιονόνερο και ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από μηδέν έως 06 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Αναλυτική πρόγνωση για Μακεδονία-Θράκη
Καιρός: στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις οι οποίες μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και είναι πιθανό να σημειωθεί πρόσκαιρη χιονόπτωση στη δυτική Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές τοπικές νεφώσεις με λίγες τοπικές χιονοπτώσεις ή χιονόνερο κυρίως μετά το μεσημέρι ενώ υπάρχει πιθανότητα για πρόσκαιρη καταιγίδα στα θαλάσσια τμήματα.
Aνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: από μείον 10 (-10) έως 04 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία από μείον 20 (-20) έως 01 βαθμούς Κέλσιου. Τοπικά θα σημειωθεί ολικός παγετός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.