Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2012

Συνταρακτική αποκάλυψη: Τα σχέδια ΝΑΤΟ και ΗΠΑ για τη διάλυση της πρώην Γιουγκοσλαβίας


Όπως ομολογείται τώρα, η περιβόητη "εθνοκάθαρση" Κοσσοβάρων, ήταν
προβοκάτσια για να δικαιολογηθεί η διάλυση της Γιουγκοσλαβίας
Η συνταρακτική αποκάλυψη στην οποία προέβη τις προηγούμενες μέρες στη Σόφια η Βουλγάρα πρώην υπουργός Εξωτερικών Ναντέζνα Μιχαΐλοβα, επιβεβαίωσαν τις υπόνοιες που υπήρχαν  σχετικά με τα βρώμικα σχέδια για την επέμβαση στην πρώην Γιουγκοσλαβία και τη διάλυσή της, με πρόσχημα τα «ανθρώπινα δικαιώματα» των Κοσσοβάρων Αλβανών. Η υπόθεση αυτή αφορά άμεσα εμάς τους Έλληνες, καθώς από τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας προέκυψε το ψευδεπίγραφο κράτος των Σκοπίων. 

Η Μιχαΐλοβα, μιλώντας σε ντοκιμαντέρ της βουλγαρικής κρατικής τηλεόρασης, με τίτλο: «Η κρυφή ιστορία της επιχείρησης Πέταλο», αποκάλυψε ότι ήταν εκείνη που έδωσε ανεπιβεβαίωτη έκθεση των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών στον Γερμανό τότε ομόλογό της Γιόσκα Φίσερ και σε άλλους ΝΑΤΟικούς αξιωματούχους σχετικά με τη δήθεν επιχείρηση εθνοκάθαρσης του τότε Προέδρου της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς με την επωνυμία «Σχέδιο Πέταλο» σε βάρος των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου. Οπως φαίνεται λοιπόν, η Μιχαΐλοβα από … «υπερβάλλοντα ζήλο» έδωσε την αμφιλεγόμενη έκθεση στους Γερμανούς, περίπου δύο βδομάδες πριν από την έναρξη των φονικών βομβαρδισμών στις 24 Μάρτη του 1999, παρά τις σαφείς προειδοποιήσεις των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών πως οι πληροφορίες δεν είχαν διασταυρωθεί ούτε επιβεβαιωθεί.
Το πώς ακριβώς βοήθησε η Μιχαΐλοβα τους Νατοϊκούς, το εξήγησε η ίδια στο ντοκιμαντέρ. Οπως υποστήριξε, το διαβόητο «Σχέδιο Πέταλο» ενδεχομένως να ήταν τελικά έργο των βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών και όχι του ίδιου του Μιλόσεβιτς, όπως είχε εμφανιστεί τότε προπαγανδιστικά από το ΝΑΤΟ και κυρίως από την κυβέρνηση στο Βερολίνο που δεν είχε καταφέρει να «πείσει» το γερμανικό λαό για την «αναγκαιότητα» του Νατοϊκού πολέμου στα Βαλκάνια. Μάλιστα, ο Γερμανός τότε υπουργός Αμυνας Ρούντολφ Σάρπινγκ το αξιοποίησε προπαγανδιστικά τον Απρίλη του 1999 προσπαθώντας να εμφανίσει τον τότε πρόεδρο της ΟΔ Γιουγκοσλαβίας Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς σαν «αιμοσταγή» χασάπη που προχωρούσε αδίσταχτα σε «εθνοκάθαρση» των Κοσσοβάρων αμάχων.


Τα πολλά ψέμματα
Ασφαλώς και δεν ήταν το πρώτο, ούτε το μόνο αλλά ένα από τα πολλά ψέματα που ειπώθηκαν στον βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που διαμέλισε την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας στις αρχές της δεκαετίας του '90. Αλλωστε, ο διαμελισμός της πρώην Γιουγκοσλαβίας επισημοποιήθηκε «μοιραία» με την αναγνώριση της ανεξαρτησίας της Κροατίας τον Οκτώβρη του '91, πρώτα από όλους από το Βατικανό, και έπειτα από τη Γερμανία και την τότε ΕΟΚ, αφού βέβαια προηγουμένως Γερμανοί, Αμερικανοί «απόστρατοι» και «υπάλληλοι» της μισθοφορικής εταιρείας MPRI είχαν εκπαιδεύσει και εξοπλίσει κατάλληλα τον κροατικό στρατό για να «αντιμετωπίσει» τους Σέρβους της Βοσνίας. Από το «χορό» των επεμβάσεων ξένων δυνάμεων στην πρώην Γιουγκοσλαβία δεν έλειψαν ούτε αραβικές χώρες με πρώτη τη Σαουδική Αραβία που στρατολόγησε και απέστειλε ισλαμιστές μουτζαχεντίν (λεγόμενους «ιερούς μαχητές»), για να πολεμήσουν στο πλευρό των Βόσνιων Μουσουλμάνων.
Ωσπου να τελειώσει η πρώτη φάση του πολέμου στη Βοσνία - Ερζεγοβίνη και να εξυπηρετηθούν τα σχέδια των Νατοϊκών στην περιοχή, στήθηκαν διάφορες σφαγές, όπως η περιβόητη σφαγή δεκάδων αμάχων στην αγορά του Σαράγεβο τον Αύγουστο του 1995, όχι από πυρά Σερβοβόσνιων όπως είχαν σπεύσει να «καταγγείλουν» οι ΗΠΑ αλλά από πυρά Βόσνιων Μουσουλμάνων στρατιωτών με εντολή του αδίστακτου ηγέτη τους, Αλίγια Ιζετμπέκοβιτς που ήθελε να «διευκολύνει» τα σχέδια των συμμάχων του και δη την αποστολή του Αμερικανού τότε «ειρηνευτικού μεσολαβητή» Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ. Παρόμοια ήταν και η καλοστημένη προβοκάτσια στο βοσνιακό θύλακα της Σρεμπρένιτσα το 1995 με τις αποδεδειγμένα εγκληματικές ευθύνες των Ολλανδών κυανοκράνων του ΟΗΕ που φρουρούσαν το θύλακα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.