Κυριακή 8 Ιανουαρίου 2012

Ποιοί θέλουν να μας φιμώσουν;

Ζητάμε συγνώμη από τους αναγνώστες του «Φάρου του Θερμαϊκού» για τη διήμερη απουσία μας। Η οποία, σε συνέχεια των όσων καταγγείλαμε στην προηγούμενη ανάρτησή μας για τους «τυφλοπόντικες», ήταν αποτέλεσμα της επίθεσης που δέχτηκε το Blog μας από χάκερς, που επιχείρησαν να διαγράψουν τελείως το ιστολόγιό μας. Ποιοι ήταν αυτοί; Μήπως κάποια παιδάκια που παίζοντας βρήκαν, από τα εκατομμύρια των ιστοσελίδων του διαδικτύου, να ασχοληθούν με τον δικό μας χώρο; Μήπως πάλι κάποιοι άσχετοι κομπιουτεράδες, που πάνω στη βαριεμάρα τους από τις αργίες των Φώτων, επέλεξαν τον «Φάρο του Θερμαϊκού» για να σπάσουν την ανία τους; 
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε. Ούτε θέλουμε να πιστέψουμε ότι όλη αυτή η επιχείρηση φίμωσής μας, με φασιστικές καθαρά μεθόδους, έγινε γιατί κάποιοι ενοχλούνται με τα όσα γράφουμε και στηλιτεύουμε.
Από την πρώτη μέρα που δημιουργήσαμε, πριν δύο χρόνια, αυτή την ιστοσελίδα, αρχικά με την ονομασία «Μηχανιώτικα Νέα» και στη συνέχεια υπό τον τίτλο «Φάρος του Θερμαϊκού», προσπαθήσαμε να δώσουμε αυτό που έλειπε από την περιοχή: Εμπεριστατωμένη αντικειμενική πληροφόρηση με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και ανάδειξη των προβλημάτων της περιοχής. Στο διάστημα αυτό η γραφίδα μας μπορεί να ενόχλησε και να δυσαρέστησε πολλούς, όμως κανείς δεν έφτασε στο σημείο να επιχειρήσει να μας φιμώσει καταφεύγοντας σε άθλιες μεθόδους.
Και σα να μην έφταναν αυτές οι γελοιότητες, κάποιοι που περιμέναμε ότι θα καταπιούν τη γλώσσα τους από την υφαρπαγή του τίτλου μας, θεώρησαν ότι βρήκαν την ευκαιρία αυτό το διήμερο της αναγκαστικής απουσίας μας, να μας επιτεθούν, κατηγορώντας μας για… «ψευδείς ειδήσεις» (κοίτα ποιος μιλάει), αλλά ακόμη και για … «απαρχαιωμένες αντιλήψεις, απόψεις και μεθόδους». Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι, λέει σοφά ο λαός μας. Καθώς φαίνεται ότι στις δικές τους αντιλήψεις, είναι νεοτερισμός το να αρπάζεις και να οικειοποιείσαι με τσαμπουκά ιδέες άλλων και να χρησιμοποιείς ψευδεπίγραφους τίτλους, σπέρνοντας τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης.
Με τους υφαρπαγείς του τίτλου μας, δεν πρόκειται να ανοίξουμε διάλογο. Αρκετή αξία τους δώσαμε και αρκετή διαφήμιση τους κάναμε. Ο καθένας κρίνεται εκ του αποτελέσματος. Και η κοινωνία της Μηχανιώνας έχει βγάλει τα συμπεράσματά της γιαυτούς που προσπάθησαν να την διχάσουν, ξεθάβοντας και ανακινώντας ξεχασμένες ιστορίες. Περιμένουμε όμως να πάρει θέση ο εμπνευστής και καθοδηγητής της ιδέας δημιουργίας αυτού του Site. Και να μας πει αν εγκρίνει τις εναντίον μας αθλιότητες και την προσπάθεια φίμωσής μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.