Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Συνέλευση της Λαϊκής Επιτροπής Θερμαϊκού για τα "χαράτσια"

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ
Λαϊκή συνέλευση, οργανώνει για την προσεχή Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου η Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού και σε ανακοίνωσή της καλεί όλους τους πολίτες της περιοχής, που θέλουν να εκφράσουν την αντίθεσή τους στα αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης, να πάρουν ενεργά μέρος. Η λαϊκή συνέλευση θα γίνει στις 7 μμ στο ΚΕΠ Νέων Επιβατών.

Στην ανακοίνωση της Λαϊκής Επιτροπής αναφέρονται τα ακόλουθα:
«Μέρα με τη μέρα, η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δυσβάσταχτη. Η μαύρη συγκυβέρνηση είναι ένας ξεκάθαρος εχθρός μας, εχθρός του ελληνικού λαού. Στέκονται απέναντί μας πάντοτε αλαζόνες και υπέρμετρα αυταρχικοί, την ίδια ώρα που απέναντι στην τρόϊκα και το ΔΝΤ συμπεριφέρονται ως πειθήνιοι υποτελείς. Εμείς κι εκείνοι δεν είμαστε ίδιο χαρμάνι. Εφαρμόζουν με συνέπεια ένα πολύ συγκεκριμένο και προαποφασισμένο σχέδιο εξαθλίωσής μας, που φτάνει μέχρι την εξόντωση. Την ίδια ώρα με θαυμαστό ζήλο πασχίζουν για τα συμφέροντα και τα φράγκα όσων υπηρετούν. Αρπάζουν, λένε ασύστολα ψέματα, εμφανίζονται κυνικοί και αδίστακτοι στα Μ.Μ.Ε. και μας προκαλούν.
Η ευθύνη είναι πια δική μας. Η πλειοψηφία του λαού που τους εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές, είναι πια εναντίον των κομμάτων που συγκυβερνούν και μάλιστα σχεδόν καθολικά. Έχουμε χρέος να συσπειρωθούμε, να αγωνιστούμε οργανωμένα σε κάθε γειτονιά, σε κάθε χωριό, σε κάθε πόλη, σε όλη την Ελλάδα και να μπλοκάρουμε στην πράξη τη φορομπηχτική πολιτική τους, να τους ανατρέψουμε.
ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ έχουν συνταχτεί ανοιχτά με το μνημόνιο της φρίκης, με τις επιθυμίες του ΣΕΒ για το ξεχαρβάλωμα κάθε αξιοπρέπειας στις εργασιακές σχέσεις και με το ξεκοκάλισμα μισθών και συντάξεων. Κατακλέβουν απροκάλυπτα όλα αυτά τα χρόνια και με μεγαλύτερη ένταση σήμερα, τον κόπο το δικό μας και των γονιών μας. Οι περικοπές σε μισθούς και παροχές, τα χαράτσια, το ξεζούμισμα της τσέπης μας δεν έχει σταματημό.
Τι περιμένουμε; Να γίνει το θαύμα και να αλλάξει η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης; Θαύματα δε γίνονται. Είναι ανάγκη να το πάρουμε απόφαση και να μην τους αφήσουμε σε χλωρό κλαρί. Κάθε μέρα, κάθε ώρα να μας βρίσκουν μπροστά τους με συγκεκριμένες δράσεις και σκοπό:
  • Εμποδίζουμε τα συνεργία. Να μη κοπεί το ρεύμα σε κανένα λαϊκό σπίτι, σε κανένα μαγαζί.
  • Παίρνουμε όλοι μέρος στις απεργίες.
  • Παίρνουμε πρωτοβουλίες και οργανώνουμε μαζικές παραστάσεις στο δημαρχείο, στη ΔΕΗ και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
  • Είμαστε σε επιφυλακή και στεκόμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε φαινόμενο αυταρχικής και ανάλγητης συμπεριφοράς του κρατικού μηχανισμού απέναντι σε εξαθλιωμένες οικογένειες.
  • Παλεύουμε και συμπορευόμαστε με τις οργανωμένες ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ στις δράσεις του.

Φίλες και φίλοι
Ελάτε μαζί μας, συνταχθείτε με τη Λαϊκή Επιτροπή Θερμαϊκού. Η δράση μας φέρνει αποτέλεσμα και μπορεί να γίνει πιο αποτελεσματική, όσο γινόμαστε πιο πολλοί.

  • Συνεδριάζουμε τακτικά και καθορίζουμε το πλάνο δράσης μας.
  • Οργανώσαμε την «υποδοχή» στον Άδωνη Γεωργιάδη και του διατυπώσαμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι η πολιτική τους δε θα περάσει.
  • Διαμαρτυρηθήκαμε πλάι στους σπουδαστές της Ναυτικής Σχολής που δεν τους παρέχεται σίτιση και στέγαση.
  • Οργανώσαμε μαζική παράσταση στη ΔΕΗ Παπαναστασίου. Καταθέσαμε αποδείξεις  πληρωμής  του  ρεύματος,  χωρίς  το  χαράτσι  και  υπεύθυνες  δηλώσεις  άρνησης  πληρωμής  του  χαρατσιού  δεκάδων  συνδημοτών  μας.  Μαζί  καταθέσαμε  και  το  πρακτικό  παράδοσής  τους,  το  οποίο  παραλήφθηκε  και  υπογράφηκε  από  τη  διευθύντρια.
  • Πετύχαμε να επανασυνδεθεί  το  ρεύμα  σε  οικογένεια  συνδημότη  μας,  το  οποίο  είχε  διακοπεί  εξαιτίας  αδυναμίας  αποπληρωμής  του.
  • Εξακολουθούμε να συγκεντρώνουμε αποδείξεις της ΔΕΗ, όπου έχει πληρωθεί μόνο το ρεύμα και όχι το χαράτσι και θα τις καταθέσουμε κι αυτές στο πλαίσιο νέας μαζικής παράστασης.

Να μη πάει χαμένος άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει περιθώριο για απογοήτευση και αδράνεια. Ο μαζικός, οργανωμένος και προσανατολισμένος προς την ανατροπή αγώνας, είναι η μόνη λύση για μας, είναι χρέος προς τα παιδιά μας.
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ, ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ.
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΘΕΡΜΑΪΚΟΥ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.