Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Μόνο το 12% των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού πιστεύουν στον "Καλλικράτη"


Μόνο το 12% των πολιτών του δήμου Θερμαϊκού, θεωρεί ότι το σχέδιο «Καλλικράτης» προσέφερε κάτι στην περιοχή, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό πιστεύει ότι ήταν καταστροφή η εφαρμογή του, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρίας Palmos Analysis που παρουσιάστηκε από τον διευθυντή ερευνών της εταιρίας κ. Πασχάλη-Αλέξανδρο Τεμεκενίδη.

Αυτό το «Όχι» των πολιτών του Θερμαϊκού στον «Καλλικράτη» είναι και το χαμηλότερο σε όλους τους δήμους του νομού Θεσσαλονίκης. Ενώ στην καλύτερη περίπτωση το ποσοστό των δημοτών στους άλλους δήμους του πολεοδομικού συγκροτήματος και του υπόλοιπου νομού Θεσσαλονίκης που θεωρούν ότι κάτι προσφέρει ο «Καλλικράτης» δεν ξεπερνά το 20%.
Τα στοιχεία αυτά, ένα χρόνο μετά την εφαρμογή αυτού του σχεδίου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, έρχεται να επιβεβαιώσει εκείνους που θεωρούσαν ότι ο «Καλλικράτης» μόνο δεινά θα φέρει στους δήμους όλης της χώρας, πολύ περισσότερο που η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, συνόδεψε την εφαρμογή του με την άγρια περικοπή των κονδυλίων προς τους ΟΤΑ αλλά και τη μεταφορά αρμοδιοτήτων όπως η παιδεία, η μεταφορά των μαθητών και πολλά άλλα στους δήμους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.