Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Ακραίες ενέργειες υπερεθνικιστών σε βάρος της Ελλάδος


Ερώτηση προς το υπουργείο Εξωτερικών, κατέθεσε ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Ν.Δ., κ. Θ. Καράογλου ζητώντας να πληροφορηθεί εάν πρόκειται να υπάρξει αντίδραση της χώρας μας στις γελοίες ενέργειες μίσους των υπερεθνικιστών των Σκοπίων σε βάρος της Ελλάδος. Αποκορύφωμα των οποίων υπήρξαν οι χυδαιότητες που διαπράχθηκαν στην πόλη Βέτσανι.

Συγκεκριμένα, στην πόλη Βέτσανι της FYROM, κοντά στα σύνορα με την Αλβανία, εκτυλίχθηκαν πρόσφατα σοκαριστικές σκηνές εις βάρος της χώρας μας. Εκεί κάθε χρόνο διοργανώνεται παρέλαση καρνάβαλων και άλλες εκδηλώσεις με έντονα στοιχεία παγανισμού. Μάλιστα, στην πρόσφατη παρέλαση, η μικρή κωμόπολη των 2.500 κατοίκων γέμισε με αφίσες, που παρέπεμπαν σε «κηδειόχαρτο» της Ελλάδας, τις οποίες περιέφεραν και στο τέλος έκαψαν και το… «φέρετρο» της Ελλάδας.
Όπως αναφέρει ο κ. Καράογλου, οι ακραίες και γραφικές ενέργειες των Σκοπίων έχουν προκαλέσει σάλο και αγγίζουν τα όρια της παράνοιας. Το καθεστώς του Γκρουέφσκι, επιβραβεύει και αναμοχλεύει πρακτικές τέτοιου είδους, που υπονομεύουν κάθε προσπάθεια  για εξεύρεση αμοιβαίας αποδεκτής λύσης.
Τη στιγμή που οι Σκοπιανοί επιδίδονται σε τέτοιου είδους ενέργειες, η Κυβέρνηση προχωρά στην κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας-Θράκης. Οφείλει το αρμόδιο Υπουργείο να τοποθετηθεί άμεσα και να προβεί σε σχετικό διάβημα, εκφράζοντας την έντονη δυσαρέσκεια και αγανάκτηση του Ελληνικού λαού.
Κατόπιν τούτων, ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός Εξωτερικών σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου, αναφορικά με τις ακραίες και προκλητικές ενέργειες μίσους των Σκοπίων, που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη γειτονική χώρα;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.