Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Κωστής Κούτουκας: "Προσπαθούμε να νοικοκυρέψουμε τον δήμο Θερμαϊκού"


«Αγωνιζόμαστε να νοικοκυρέψουμε τον Δήμο Θερμαϊκού κι αυτό που προσπαθούμε είναι να μην χρωστάει ο Δήμος μας τα επόμενα χρόνια», δήλωσε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών κ. Κωστής Κούτουκας, μιλώντας το μεσημέρι της Τετάρτης στον FM 100,6, στην εβδομαδιαία εκπομπή του Δήμου. Για να προσθέσει ότι τα χρέη των τριών πρώην δήμων Επανομής, Θερμαϊκού και Μηχανιώνας, συνολικού ύψους  άνω των 23 εκατ. ευρώ, είναι που γονατίζουν τον Δήμο.

Τα χρέη αυτά, εξήγησε ο κ. Κούτουκας, αφορούν κυρίως προμηθευτές και πρέπει να αποπληρωθούν, καθώς η διοίκηση πρέπει να έχει συνέχεια. «Φτάσαμε να μας εκβιάζουν σαν χώρα, βάζοντάς μας το πιστόλι στον κρόταφο. Δεν πρέπει να φτάσουμε και τον Δήμο μας σε τέτοια κατάσταση, γιαυτό είναι καθήκον μας να εξυγιάνουμε τον Δήμο Θερμαϊκού», υπογράμμισε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών.
Τέλος ο κ. Κούτουκας παρατήρησε ότι στη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου θα πρέπει να συμβάλει και η αντιπολίτευση αντί να είναι μονίμως αρνητική. «Η αντιπολίτευση το μόνο που κάνει, είναι να λέει ότι πρέπει να γίνουν νέες παροχές. Είχαμε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τον Δήμο ύψους πάνω από 3 εκατ. ευρώ και από αυτά τα 2 εκατ. ήταν οφειλές από 40 πρόσωπα. Αν δεν κάνουμε εισπράξεις, για να φανούμε φιλικοί προς κάποιους, πως θα λειτουργήσει ο Δήμος;», σημείωσε ο κ. Κούτουκας. Για να συμπληρώσει κλείνοντας: «Είναι καιρός να αντιληφθούν όλοι ότι δεν πρέπει να μας οδηγεί το πολιτικό κόστος, αλλά το χρέος μας προς την Κοινωνία». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.