Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012

Ποιός εμποδίζει την αποξήλωση των παράνομων κεραιών της Αγ.Τριάδας;


Οι καμουφλαρισμένες κεραίες δίπλα στο δημοτικό σχολείο

Την εγκληματική αδιαφορία των αρμοδίων στην κατεδάφιση των παράνομων κεραιών κινητής τηλεφωνίας, που λειτουργούν σε απόσταση αναπνοής από το δημοτικό σχολείο της Αγίας Τριάδας, κατήγγειλε η επικεφαλής της παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Ντίνα Μώραλη το βράδυ της Παρασκευής στο δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού.

Όπως επισήμανε, ενώ υπάρχουν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν την παρανομία και επιβάλουν την αποξήλωση των κεραιών, το θέμα σκοντάφτει στην εξοργιστική αδιαφορία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης.
Για την υπόθεση αυτή και από την ώρα που έχουν εξαντληθεί όλες οι απαραίτητες ενέργειες αλληλογραφίας με τους αρμόδιους,  η κ. Μώραλη πρότεινε τη συγκρότηση μιας διαπαραταξιακής επιτροπής, προκειμένου να ασκηθεί έντονη πίεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ώστε να δώσει εντολή για την αποξήλωση των κεραιών.
Είναι χαρακτηριστικό ότι το Τμήμα Πολεοδομίας Θέρμης, με έγγραφο που απέστειλε ακόμη από τον περασμένο Ιούλιο στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης (έγγραφο 12603/12-7-2011), διαβίβαζε τις δύο εκθέσεις αυτοψίας-αποφάσεις κατεδάφισης που είχε συντάξει πριν από ένα χρόνο (αποφάσεις Θ52 και Θ53/23-7-2010) και οι οποίες όμως έμειναν στο συρτάρι.
Στη συζήτηση του θέματος ο δημοτικός σύμβουλος κ. Ιωσήφ Μισαλέμης ανέφερε ότι έπρεπε να συνταχθεί  από τη διοίκηση του δήμου ένα πρωτόκολλο κατεδάφισης το οποίο όμως δεν συντάχθηκε ποτέ. Ενώ ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά Μαζί» κ. Απόστολος Οικονομίδης αφού ενημέρωσε το σώμα για την κίνηση που είχε κάνει ο δήμος Επανομής το 1998, με την απομάκρυνση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας από κάθε κατοικημένο χώρο,  ζήτησε να υποδειχθεί εναλλακτική θέση στις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας για να γίνει σύντομα η μεταφορά τους από την Αγία Τριάδα. Καθώς, όπως είπε, «θα συνεχίσουν να μας έχουν μπαλάκι για το θέμα αυτό επί χρόνια». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.