Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

Αποκριάτικες εκδηλώσεις Θερμαϊκού

Σειρά εκδηλώσεων χαράς και κεφιού, διοργανώνουν το τριήμερο της Αποκριάς φορείς και σύλλογοι του δήμου Θερμαϊκού. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται το Σάββατο στη Νέα Μηχανιώνα και την Καθαρά Δευτέρα στην Περαία, την Επανομή, την Αγία Τριάδα και το Αγγελοχώρι. Συγκεκριμένα:

-Το Σάββατο 25 Φεβρουαρίου, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Μηχανιώνας πραγματοποιεί αποκριάτικο χορό στο ΚΑΠΗ της Ν. Μηχανιώνας, με κέφι, χορό, γλέντι και ξεφάντωμα. Ο χορός θα αρχίσει στις 9 το βράδυ και με τιμή εισόδου 5 ευρώ το άτομο, που τιμάται η κάθε πρόσκληση, θα προσφέρονται μεζέδες και απεριόριστο κρασί.
-Την Καθαρά Δευτέρα, η Δημοτική Κοινότητα Περαίας του δήμου Θερμαϊκού, καλεί τους συνδημότες να γιορτάσουν όλοι μαζί τα Kούλουμα. Το Τοπικό Συμβούλιο σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Οικολογικό Σύλλογο Περαίας και το Σύλλογο Γυναικών Περαίας "Η Αγάπη" διοργανώνει γιορτή γύρω από τον προαύλιο χώρο του Ι.Ν Μεταμορφώσεως του Σωτήρος (Κύπρου, Ανατολικής Θράκης). Όπως λέει σε ανακοίνωσή της η Δημοτική Κοινότητα Περαίας: «Εμείς βάζουμε την ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τα χορευτικά συγκροτήματα και τα σαρακοστιανά εδέσματα. Εσείς βάλτε την παρουσία. Το κέφι θα το φτιάξουμε μαζί. Σας περιμένουμε μετά τις 12:00 το μεσημέρι».
-Κούλουμα, οργανώνει την Καθαρά Δευτέρα από τις 10,30 το πρωί ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγγελοχωρίου «Ο Φάρος» με νηστίσιμα εδέσματα, πέταγμα χαρταετού κλπ.

-Επίσης, την Καθαρά Δευτέρα, ο Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας διοργανώνει και φέτος το «Μπακλακουράνι» και μοιράζει φασολάδα και λαγάνα, πετάει χαρταετό και καλεί τους πολίτες να χορέψουν όσο αντέχουν. Η εκδήλωση θα γίνει στην παραλία της Αγίας Τριάδας, (στο χώρο του Κ.Α.Π.Η.) στις 12:00.
-Τέλος, ανάλογη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Καθαρά Δευτέρα και στην παραλία της Επανομής, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Ψαράδων Επανομής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.