Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Διευκρινίσεις για τους πρώην πελάτες Hellas Power - Energa Power Trading

Διευκρινίσεις για την εξόφληση λογαριασμών, του τέλους ακινήτων αλλά για την υποχρέωση επιλογής νέου προμηθευτή από τους πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading δίνει το υπουργείο Οικονομικών.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου:
- Όλοι οι λογαριασμοί που έχουν εκδοθεί ή θα εκδοθούν από τους προμηθευτές Hellas Power Α.Ε. και Energa Power Trading/ Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε. και αφορούν σε καταναλώσεις μέχρι και τις 24.01.2012, μπορούν να εξοφλούνται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραπάνω εταιριών με τις συμβεβλημένες τράπεζες, οι οποίοι ελέγχονται πλέον από την Πολιτεία.
-Τυχόν προκαταβολή ή έναντι λογαριασμοί συμψηφίζονται με τον τελικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της κάθε παροχής, ανεξαρτήτως τυχόν διαφορετικών όρων της Σύμβασης Προμήθειας μεταξύ προμηθευτή και πελάτη, οι οποίοι δεν είναι γνωστοί στο Διαχειριστή του Δικτύου και σε κάθε περίπτωση δεν μπορούν πλέον να εφαρμοστούν. Ειδικότερα, ο προσδιορισμός ένδειξης κατανάλωσης για κάθε μη τηλεμετρούμενο μετρητή των εν λόγω πελατών ολοκληρώνεται μετά την προγραμματισμένη καταμέτρηση που έπεται του χρόνου έναρξης εκπροσώπησης από τον Προμηθευτή Τελευταίου Καταφυγίου και η ενέργεια επιμερίζεται αναλογικά. Για τους Πελάτες που διαθέτουν τηλεμετρούμενο μετρητή, η ακριβής ένδειξη λαμβάνεται από τα στοιχεία της τηλεμέτρησης.
-Εντός τριών μηνών από τις 25 Ιανουαρίου 2012, οι καταναλωτές πρώην πελάτες των εταιρειών Hellas Power και Energa Power Trading Α.Ε. πρέπει να επιλέξουν νέο προμηθευτή. Οι καταναλωτές πρέπει, μέσα στο διάστημα των τριών μηνών να υπογράψουν σύμβαση με τον προμηθευτή της επιλογής τους. Προκειμένου να γίνει αυτό, θα τους ζητηθεί βεβαίωση καταβολής του τέλους ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.).
- Σε ό,τι αφορά την εξόφληση του τέλους ακινήτων, οι καταναλωτές μπορούν να προσέρχονται στην Δ.Ο.Υ. του εισοδήματός τους και να συμπληρώνουν την «αίτηση καταβολής Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.», προσκομίζοντας τους εξοφλημένους λογαριασμούς, προκειμένου να καταβάλουν το τυχόν οφειλόμενο υπόλοιπο ποσό και να τους χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση, ώστε, στη συνέχεια, να προβούν στην αλλαγή προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος. Αν προκύπτει ότι έχει εξοφληθεί μέρος μόνο του λογαριασμού, ο καταναλωτής οφείλει να εξοφλήσει ολόκληρο το ποσό του Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε., προκειμένου να του χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση. Αν αποδεικνύεται ότι έχει εξοφληθεί ολόκληρο το ποσό, χορηγείται από τη Δ.Ο.Υ. η σχετική βεβαίωση. Αν ο αριθμός της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος δεν περιλαμβάνεται στις μηχανογραφικές καταστάσεις που έχουν οι Δ.Ο.Υ., η Δ.Ο.Υ. χορηγεί σχετική προς τούτο βεβαίωση στον καταναλωτή. Οδηγίες έχουν δοθεί ήδη στις Δ.Ο.Υ. με έγγραφο του Υπουργείου Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.